ISTINU O SVOM ŽIVOTU JE SAZNALA TEK SA 36 GODINA! Poznatoj glumici STRELJANA je majka, a ona je poslata u LOGOR SMRTI odakle su je jedva spasili!

Autor:

Zabava

03.02.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Božidarka Frajt preživela je pakao.

ISTINU O SVOM ŽIVOTU JE SAZNALA TEK SA 36 GODINA! Poznatoj glumici STRELJANA je majka, a ona je poslata u LOGOR SMRTI odakle su je jedva spasili!

Foto: youtube.com/printscreen

Glumica Božidarka Frajt je prva jugoslovenska glumica koja se u bikiniju pojavila na filmu, a javnost je pamti po filmovima ''Užička republika'', ''Živa istina'', ''Na putu za Montevideo'', ''Ritam zločila''....

Jedna je od onih koje je Diana Budisavljević spasla smrti u ustaškom logoru.

Ni sama se nije sećala svog detinjstva, a detalje svoje biografije je saznala tek kada je imala 36 godina. Rođena je u porodici Grublješića 1940. godine u selu Velika Žuljevica. Ustaše su joj streljale majku Vidu, a otac Bogdan je poginuo u borbi. Deportovana je u dečiji logor u Sisku, a zatim je završila u prihvatilištu Crvenog krsta u Zagrebu gde su je usvojili Stjepan i Katarina Frajt.

 

 

Kako stoji u dokumentima, Frajtovi su uzeli dete sa brojem ''527'' , dali joj svoje prezime, srećno detinjstvo i budućnost. Njena tetka Dara je nakon Drugog svetskog rata radila u bolnici u Bjelovaru kao medicinska sestra gde je čula priču o ženi iz njenog sela koja je streljana, a njena dvogodišnja ćerka joj je oduzeta. Radilo se o Božidarkinoj majci. Nakon te priče Dara je počela da traži Božidarku, ali bezuspešno, dok je jednom prilikom nije ugledala na malom ekranu i shvatila da se radi o Vidinoj ćerki.

- Tim ljudima sam beskrajno zahvalna. Uzeli su me kao dete od četiri godine. Ja se ne sećam ničeg iz tog ranijeg detinjstva. Sećam se prve haljine koju su mi obukli i sećam se da nisam imala kosu - rekla je Vida 1979. godine.

 

 

Božidarka je rođena 11. novembra 1940. godine, živi u Zagrebu. Ima dvoje dece, a njena ćerka, inače glumica Bojana Gregorić Vejzović je jednom prilikom pričala o potresnim detaljima života njene majke,

- Njen put je bio i više nego težak, a njena volja i radost življenja više nego snažni. Hrabri ljudi koračaju napred i ne okreću se prema tuzi prošlosti, već obasuti bleskom neraspoznatljive budućnosti srčano kroče s verom da sutra uvek može biti bolje... Eto, to je moja mama - rekla je Bojana, prenosi N portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading