NATAŠA NINKOVIĆ PROŠLA KROZ PAKAO ZBOG PREDSTAVE: "Magbet" je uklet komad

Autor:

Zabava

01.02.2023

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavna glumica na probama zaradila teške povrede i probleme s kožom i želucem.

NATAŠA NINKOVIĆ PROŠLA KROZ PAKAO ZBOG PREDSTAVE: "Magbet" je uklet komad

Foto: youtube printscreen

Otkako je komad "Magbet" postavljen na svetsku pozorišnu scenu, prate ga mnoge mračne priče, zbog čega glumci izbegavaju da izgovaraju njegovo ime. Ubistvo, veštičarenje, zločin i kaznu Vilijam Šekspir, verovatno jedan od najigranijih pozorišnih pisaca, spakovao je u svoje najkraće delo. Ova drama ima svega 2.000 redova, što je čini upola kraćom od "Hamleta", a predstavlja strah i trepet za mnoge.

Republika

Foto: Tanjug

 

Razna sujeverja vezuju se za "Magbet", u glumačkim krugovima nazivaju je "onom škotskom predstavom", ali svi dobro znaju na šta se misli. U ovu priču hrabro su se upustili Nebojša Dugalić i Nataša Ninković, predvođeni rediteljem Jagošem Markovićem, pa je ovaj komad na repertoaru Narodnog pozorišta.

LOŠA ENERGIJA

Publika je svakim novim izvođenjem oduševljena, ne znajući šta se dešava s glumcima kad se zavesa spusti. Svoje iskustvo s ovom predstavom ispričala je Ninkovićeva, uz priznanje da joj uloga ledi Magbet nikada nije bila na listi želja.

- Nisam razmišljala o njoj jer sam još na akademiji, kada smo je radili, smatrala da je to neka loša energija, koja mi ne prija - rekla je glumica.

Kako kaže, gledala je i švedsko i englesko i nemačko izvođenje, ali joj se zamisao reditelja toliko dopala da se usudila da postane Magbetova supruga.

Republika

Foto: Tanjug

 

SUZE SAME TEKU

Dodaje da nije sujeverna, ali...

- Tokom rada na ovom komadu imala sam strašne povrede, probleme s kožom i želucem. Svakodnevno smo se posvećivali i proživljavali sve situacije. Od te energije dešavale su mi se razne stvari. Jednom sam nakon probe koja je trajala četiri ili pet sati, kako sam silazila s petog sprata, našla jednu udaljenu stolicu, sela na nju da me niko ne vidi i samo su suze počele da mi se slivaju niz lice. Jagoš me je video i prišao mi je, a ja sam toliko jecala. Dok me je smirivao, rekla sam mu da ništa ljudsko nisam osetila dva i po sata. Nije prirodno, ali je takva vrsta energije prisutna i u stvarnom životu - ispričala je Ninkovićeva na televiziji K1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading