IMA SAMO 22 GODINE, A NAJINTELIGENTNIJI JE SRPSKI GLUMAC: Ima IQ 156, član je Mense i devojke gube glavu za njim (FOTO)

Autor:

Zabava

01.02.2023

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Glumac Luka Grbić je tek zakoračio u dvadesete, a već je osvojio srca kako pozorišne, tako i televizijske i filmske publike!

IMA SAMO 22 GODINE, A NAJINTELIGENTNIJI JE SRPSKI GLUMAC: Ima IQ 156, član je Mense i devojke gube glavu za njim (FOTO)

Foto: PrintscreenJutjub

Mladi srpski glumac Luka Grbić (21) svoju prvu ulogu ostvario je u filmu "Južni vetar" , gde je stao rame za rame sa Bogdanom Diklićem i Milošem Bikovićem. Luka je trenutno jedan od najtalentovanijih i najperspektivnijih glumaca mlađe generacije.

Kada je snimao prvi deo Južnog vetra imao je samo 18 godina, i tek je bio maturant Prve beogradske gimnazije, a istovremeno je bio student Fakulteta dramskih umetnosti. Nakon toga, usledile su uloge u serijama "Biser Bojane", "Košare", dok ga trenutno ga gledamo kao Ivana Tomovića popularnoj seriji "Tajna vinove loze".

Za svoju prvu ulogu u filmu „Južni vetar“ dobio je nagradu za debitanta godine na festivalu „Filmski susreti“ u Nišu.

 

 

Međutim, malo ko zna da je on naš najpametniji glumac. Naime, kada je upisao srednju školu, Luka je počeo da volontira u NTC centru i tu je saznao za Mensu. To je organizacija koja okuplja osobe sa isključivo visokim stepenom inteligencije. Luka je uradio test i došao do 156 IQ, kako je rekao u jednom intervju, do one granice do koje radi ovaj test. Tako je postao član Mense.

 

 

- Da. Po upisu u srednju školu, počeo sam da volontiram u NTC centru. Preko osnivača ovog programa učenja Ranka Rajovića čuo sam za Mensu. Odlučio sam pokušam. Nijedan rezultat me ne bi porazio. Prvi put nisam prošao i falila su mi tri boda. Znao sam da će sledeći put biti bolje i ostvario sam rezultat 156, do granice do koje se meri ovaj test. Otišao sam na prvi sastanak i upoznao vrlo zanimljive ljude - rekao je mladi Luka Grbić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Loading
Ceca

02.02.2023 10:39

I moja ćerka ima IQ 156, i to iz prvog puta! Naravno, i član je Mense, već godinama. I verovatno ima još ljudi sa tim koeficijentom. Zašto je to tako važna vest?!