(VIDEO) Japanci sviraju "Ajde, Jano"!

Autor:

Zabava

19.01.2018

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon fantastičnog nastupa na Kustendorfu i koncerta u UK "Vuk Karadžić" za koji su karte munjevitom brzinom podeljene japanska grupa JapaLkan odlučila je da u subotu održi još jedan koncert pod nazivom "Srpski koncert - voljenoj srpskoj zemlji" u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Kustendorf!

Naoki Hišinuma, frontmen i glavni vokal grupe, koji svira i trubu, tubu i flugelhorn, osnovao je sastav 2014. zajedno sa profesionalnim muzičarima koji su, zahvaljujući svojim izvođenjima, poznati širom Japana.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Kustendorf!

- Dok sam išao u srednju školu, moj profesor engleskog mi je dao CD jednog rumunskog trubačkog orkestra i odmah sam na Jutjubu počeo da istražujem balkansku muziku. Tako sam čuo i za bend Bobana i Marka Markovića, ali i muziku iz Kusturičinih filmova. Želeo sam da napravim originalan aranžman, japanski zvuk balkanske muzike, pa se otud naš bend i zove JapaLkan: Japan plus Balkan - ponovio je više puta frontmen benda.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Kustendorf!

Na njihovom repertoaru nalaze se neke od najpoznatijih i u našem narodu omiljenih pesama kao što su "Mesečina", "Ajde, Jano" i "Niška banja", a celokupnom utisku doprinose i autentične srpske narodne nošnje i opanci koje članovi grupe nose.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading