Najveće HITOVE potpisao je Kornelije Kovač! Od Korni grupe, preko Zdravka Čolića, pa sve do Lepe Brene!

Autor:

Zabava

13.09.2022

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo su najveći hitovi koje je napisao Kornelije Kovač.

Najveće HITOVE potpisao je Kornelije Kovač! Od Korni grupe, preko Zdravka Čolića, pa sve do Lepe Brene!

Foto: Tanjug

Kornelije Bata Kovač, preminuo je danas u 81. godini u Beogradu. Iza sebe je ostavio brojne hitove koji se slušaju generacijama unazad, a kako se radi o vanvremenskim hitovima i buduće generacije će odrastati uz njegove hitove.

Nakon što je napustio grupu ''Indeksi'', osnovao je ''Korni grupu'' sa kojima je snimio Pastir i cvet, Ivo Lola, Divlje jagode, Etida, Trla baba lan, Oj dodole i Put na istok. 

Republika

Foto: Medija centar Beograd

Kornelije Kovač preminuo

Veliki je broj hitova koje je Kornelije potpisao, među njima su April u Beogradu, Živiš u oblacima, Zvao sam je Emili, Jedna zima sa Kristinom, Jedina, Mađarica, Ona spava, Pjevam danju, pjevam noću, Stanica Podlugovi, Ti možeš sve, Ti si bila, uvijek bila, Ti si mi u krvi koje je otpevao Zdravko Čolić.

Zatim Budi dobar i misli na mene, Zlatni dan, Milo moje, Ručak za dvoje, Ti si čovek moj koje je svojim divnim glasom predstavila Bisera Veletanlić., kao i hitovi Generacije 5  Nezaboravni, Ti samo budi dovoljno daleko, Umoran od svega. Olivera Katarina je otpevala Ljubav, Vatra, Sanjam...,  a Zlatko Pejaković Uspomene, uspomene, Kad jednom zaželiš, Ove noći jedna žena mirno spava...

Ono što retko ko zna jeste to da je potpisao i brojne pesme za narodnu muziku, pa je tako Lepoj Breni stvorio hitove Janoš, Sanjam, Sitnije Cile, sitnije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading