EKIPA FILMA U ŠOKU ZBOG TRAGIČNE SMRTI REKVIZITERA : Reditelj "Oluje" zavapio: Kuku meni, brate moj

Autor:

Zabava

15.07.2022

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Radunović se oprostio od tragično nastradalog rekvizitera Vladmira Milivojeva objavivši njihovu poslednju zajedničku fotografiju

EKIPA FILMA U ŠOKU ZBOG TRAGIČNE SMRTI REKVIZITERA : Reditelj "Oluje" zavapio: Kuku meni, brate moj

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Nesreća koja se dogodila na Tari prilikom snimanja filma i serije "Oluja", kada je nedaleko od vidikovca Banjska stena poginuo scenski rekviziter Vladimir Milivojev (51) iz Beograda potresla je Srbiju. Članovi ekipe su u potpunom šoku zbog svega što se dogodilo i to samo dva dana pred završetak snimanja ovog velikog projekta o zločinima Hrvata nad Srbima i najvećem etničkom čišćenju u modenoj istroji Evrope, kada je 1995. proterano više od 200.000 Srba iz Hrvatske.

Republika

Foto: instagram.com/milosradun

 

Reditelj Miloš Radunović oprostio se od prijatelja i saradnika objavivši na društvenim mrežama njihovu poslednju zajedničku fotografiju uz potresne reči: "Kuku meni, brate moj!".

Sin nastradalog filmskog radnika reper Marko Milivojev Mili, koji se oprobao i kao glumac u seriji "Grupa", slomljen je od bola. Kada je primio loše vesti Mili je velikom gubitku obavestio svoje prijatelje na društvenim mrežama

 - Živimo film i umiremo kao na filmu. Eee jbg ćale... Počivaj u miru - napisao je Mili.
Republika

Foto: youtube.com/Two Louder TV

 

Porodica Milivojev doživela je veliki šok, te Mili nije mogao više da izusti ni reč, a ovaj mladi muzičar poznat po hitovima "Grmi" i "Lomi" jednom prilikom je ispričao da je imao teško detinjstvo i da je vrlo mlad morao da počne da radi kako bi izdržavao majku i mlađeg brata.

- Imao sam poprilično ludo i neobično odrastanje. Detinjstvo pamtim po igranju s pravim oružjem - otkrio je reper, koji je u ranoj mladosti zbog raznih nelegalnih radnji i droge završio iza rešetaka.

Kako je došlo do toga da rekviziter tokom snimanja padne sa litice u provaliju duboku nekoliko stotina metara i dalje nije sasvim jasno, a prema informacijama Srpskog telegrafa Vladmir je po završetku snimanja scene, kada se ekipa u velikoj meri razišla, seo na samu ivicu neograđenog prostora s ciljem da se odmori. Kada je hteo da ustane izgubio je ravnotežu i pao pravo u smrt! Od samog prizora mnogima je pozlilo, a telo nastradalog spasioci NP Tara i vatrogasci Bajine Bašte i Užica spuštali su niz liticu punih 14 sati. 

Nezgode obeležile srpsku i svetsku kinematografiju


Nesreće na snimanjima nisu retkost ni kod ni u svetu. U nizu poslednjih primera je slučaj Aleka Boldvina, koji je na setu usmrtio člana ekipe scenskim pištoljem, a jedna od najvećih tragedija u istoriji Holivuda dogodila se davne 1928. prilikom snimanja filma "Nojeva barka". Producenti su odlučili da set poplave sa 15.000 tona vode praveći talase koji su nosili sve pred sobom. I odneli su tri života, jedna osoba je ostala bez noge, a njih 12 je imalo teže povrede.

* DIKLIĆ OSTAO BEZ OKA

Republika

Foto: Starsport

 

Glumac Bogdan Diklić teško se povredio na snimanju filma "Turneja" nedaleko od Prijedora, kada je ispalio rafal iz "kalašnjikova", a jedna od ispaljenih čaura pogodila ga je u levo oko. Kako se prica po kuloarima glumišta, Diklić od tada ima stakleno oko, ali o tome ne voli da priča.

* KRESOJA POGINUO U HELIKOPTERU

Reditelj Dragan Kresoja (51) izgubio je život 1996. snimajući prve kadrove filma "Suton nad Beogradom". Helikopter u kom se nalazio te noći je prilikom zaokreta rotorom zakačio Dunav i pao u vodu, a tom prilikom poginuli su njegov sin kamerman, kao i pilot.

* KRUSTURICI MAGARAC SLOMIO REBRO

Republika

Foto: Promo foto

 

Proslavljeni režiser i glumac Emir Kusturica se lakše povredio u Trebinju na snimanju filma "Na mliječnom putu" sa Monikom Beluči, kada je magarac pao na njega i nagnječio mu rebro. Nakon tog događaja pojavila se vest i da je Kusturica pao s magarca i tom prilikom zadobio potres mozga, što je reditelj demantovao.

* BIKOVIĆ PAO S MOTORA

Republika

Foto: Dragan Kadić

 

 

Na snimanju "Južnog vetra" Miloš Biković je doživeo nezgodu kada je pao s motora.
- Prilikom noćne vožnje kroz šumu, gde su bile rupe koje se nisu videle, pao sam s motora - rekao je glumac, koji se na sreću nije ozbiljnije povredio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading