POČINJE DRUGA SEZONA "KLANA": Šok i Paša se bahate DO DASKE!

Autor:

Zabava

30.06.2022

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kriminalci nisu nikakvi heroji sa užarenog asfalta, nego tupave bitange, kaže reditelj Skerlić

POČINJE DRUGA SEZONA "KLANA": Šok i Paša se bahate DO DASKE!

Foto: Firefly production/Promo

Uzbudljive priče o bahaćenju kriminalnog klana na beogradskim ulicama, njegove predvodnike Šoka i Pašu vraćaju na male ekrane. Od subote, 2. jula kroz osam epizoda reditelj Boban Skerlić pokušaće da dokaže tezu da organizovani kriminal ne postoji ako nije umrežen sa policijom i politikom u kojima leži moć.

U prvoj sezoni glavne face ove priče već su uspostavili veze kjučnim igračima, a one se sa većom količinom novca i potrebom za još većom moći usložnjavaju i umnožavanju. Reditelj kaže da je čitajući razne knjige i sudsko-policijsku dokumentaciju shvatio "da su u pitanju u osnovi tupadžije".

Republika

Foto: Firefly production/Promo

 

- Ti kriminalci nisu ono kako se prodaju u nekim televizijskim programima, nikakvi heroji sa užarenog asfalta, neki crni biseri. Koješta! To su tupave bitange koje su, naravno, kad ulaze u svoje poslovne aranžmane ekstremno brutalne. Takvu sliku o kriminalcima sam hteo da prenesem - istakao je reditelj i dodao da nakon gledanja serije niko neće poželeti da se identifikuje sa bilo kojim od glavnih junaka "jer niti su njihove sudbine svetle, niti su ikakve vertikale na koje se valja osloniti".

Serija "Klan" je zamišljena kao trilogija u kojoj je u prvoj sezoni okosnica priče bila razvoj klana, dok ćemo u drugoj gledati njegovo bahaćenje, a treća će ispričati kako klan tone u propast. Aleksandar Dimitrijević, koji tumači lik Šoka kaže da da ga je iznenadila komedija koja je u ovoj sezoni znatno jača.

Republika

Foto: Firefly production/Promo

Nedim Nezirović

- Novu dinamiku priče prate novi likovi. Sa njima se pojavljuju i novi problemi koje će Šok i Paša morati da reše. Posle prve sezone pronašao sam Šoka u sebi i naučio sam mnogo stvari od njega i uživao sam dok sam ga  stvarao - rekao je Dimitrijević.

Klan je sve brutalniji, menja se tok priče, a i veći su ulozi. Nedim Nezirović, koji tumači lik Paše, kaže da je od svog lika naučio da se u izobilju svega gubi duša i da u nemanju mere čovek izgubi sebe.

 - Paša i Šok svakako jesu negatici izborom života koji vode i put koji su izabrali ih svrstava u tu kategoriju antijunaka. Mimo pompeznosti versaćea koji nose, ispod je prljava odeća - rekao je Nezirović.

Gorica Popović u društvu mafijaša

Ovog puta serija se bavi roditeljima i pričom odakle kreću problemi. Gorica Popović tumači lik majke, naizgled normalne žene koja voli svog sina, ali je jako kritična prema njemu i njegovom društvu. Ona nema iluziju da će on postati pošten i čist, međutim iz majčinske ljubavi dolazi do njenog pridruživanja klanu. Kuva im, ide sa njima u akcije i skriva se.

Republika

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

 

- Mislim da je moj lik mozaik tih žena čiji su sinovi kriminalci. Promenilo se vreme. U moje vreme sa igranki se vraćalo do deset, a današnja deca u to vreme izlaze na splavove i klubove. Vreme je dovelo nove aršine i nove navike, a roditelji su pogubili konce i mogućnost da utiču na decu - rekla je Popovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading