Miodrag Radonjić poručio: Biković i ja nemamo veze sa ŠUŠLJIKOVIM MALVERZACIJAMA!

Autor:

Zabava

14.06.2022

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u ponedeljak je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv glumca i producenta Gorana Šušljika zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica i tako pribavio protivpravnu imovinsku korist od 5.840.021 dinara svojoj producentskoj kući "Eye to eye".

Miodrag Radonjić poručio: Biković i ja nemamo veze sa ŠUŠLJIKOVIM MALVERZACIJAMA!

Foto: ST/D. KADIĆ, N. Pančić

Kako je već pisao naš list, u saopštenju tužilaštva se navodi da je Šušljik kao direktor producentske kuće koja je bila koproducent popularnog filma "Južni vetar" iz 2018. prekoračenjem svog ovlašćenja poturio lažne račune i dokumentaciju za pravdanje sredstava Filmskom centru Srbije, a koja su bila namenjena za snimanje ostvarenja Miloša Avramovića.

Nakon Šušljikovog razlaza sa Avramovićem i izlaska iz ekipe filma, producentska kuća "Arhangel studios" ušla je kao koproducent u ovaj projekat. Osim što igraju glavne likove Maraša i Baću, žustre momke s beogradskog asfalta, Miloš Biković i Miodrag Radonjić imali su značajnu ulogu u nastanku "Južnog vetra" i iza kamere.

Naime, dvojica glumaca su ušla u projekat kao koproducenti s firmom "Arhangel studio" i pristala da učestvuju bez honorara, a da svoju zarade isplate kroz procenat kao producenti. Film je doživeo ogroman uspeh, ali je ostao zakinut za skoro šest miliona za koje je, kako se navodi u krivičnoj prijavi koji je podnela Uprava kriminalističke policije, Odeljenje za borbu protiv korupcije, Šušljik osumnjičen da je sebi stavio u džep.

Foto: ST/V.LUKIĆ

Goran Šušljik

O Šušljikovim malverzacijama razgovarali smo sa Miodragom Radonjićem, koji je istakao da je sve u rukama nadležnih.

- Sve to prepuštam organima koji se time bave, ja nisam upućen u taj slučaj jer smo mi, Biković i ja, kasnije ušli kao producenti u projekat "Južni vetar", a sve se ovo dešavalo ranije - rekao je Radonjić za Republiku. 

Na celokupnu situaciju Šušljik nije imao komentar za medije i dodao je da je sve izjave dao nadležnim organima. Ipak, dan kasnije glumac i producent odlučio je da objavi saopštenje u kojem, kako navodi, otkriva pozadinu ovog događaja.

- Činjenica da mi je pošta iz Višeg javnog tužilaštva stigla dva sata kasnije od informacija koje su preneli mediji, govori sve o svemu. O tome gde, i na koji način, život i naše društvo egzistiraju. To je ujedno i pozadina slučaja. To je moje saopštenje - navodi Šušljik. 

Podsećamo, prema ugovoru između FCS i producentske kuće "Eye to eye" sredstva za proizvodnju filma "Južni vetar" u ukupnom iznosu od 19.250.000 dinara FCS isplaćuje "Eye to Eye" u ugovorenim tranšama, po završetku određene faze proizvodnje filma, a trošenje sredstava dobijenih u svakoj tranši Šušljik, kao odgovorno lice dobitnika sredstava, mora da opravda radi dobijanja sledece tranše novca od FCS. Od toga je, kako se navodi u prijavi, Šušljik deo novca iskoristio za potrebe svoje firme umesto za produkciju "Južnog vetra".

Komentari (0)

Loading