Miki Manojlović postao vitez književnosti i umetnosti! Glumcu uručen francuski orden

Autor: Valentina Stojić

Zabava

14.06.2022

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpskom glumcu Predragu Mikiju Manojloviću u rezidenciji Francuske ambasade svečano je uručen Orden umetnosti i književnosti u rangu viteza i to za doprinos i angažovanje u korist francuske kulture.

Miki Manojlović postao vitez književnosti i umetnosti! Glumcu uručen francuski orden

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Ukaz ministarke kulture Republike Francuske o odlikovanju čuveni glumac dobio je pre pet godina, ali mu je orden dodeljen tek sada, zbog pandemije, a povod je održavanje četvrtog izdanja Festivala francuskog filma u Beogradu, čiji je kum upravo ovaj slavni umetnik.

Prestižno odlikovanje Mikiju Manojloviću u ruke je predao ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar, a reč je o jednom od glavnih odlikovanja među četiri ministarska ordena Republike Francuske.

- U ime ministarke kulture Francuske proglašavam Vas Vitezom književnosti i umetnosti - rekao je Košar uručujući Manojloviću odlikovanje i dodao da Manojlović neumorno radi na povezivanju Francuske i Srbije kao "briljantni umetnik veličanstvene harizme".

Manojlović je istakao da mu je čast da francuski orden nosi na reveru i u svom govoru se osvrnuo na detinjstvo i uspomene koje ga vezuju za ovu zemlju. Manojlović je ocenio i da su kultura i kreativnost suština sveta, a Francuska je svetionik kulture.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading