OTKRIĆEMO DETALJE UBISTVA KRALJA

Autor:

Zabava

25.12.2017

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekorde gledanosti na domaćim programima oborila je serija Dragana Bjelogrlića "Senke nad Balkanom", koju je proteklih deset nedelja pratilo u proseku dva miliona ljudi! Do kraja godine biće poznato da li će i druga sezona biti emitovana na RTS, ali se zna da su autori seriju zamislili u tri ciklusa.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Prikazuje
Zaplet tek kreće...

Prvi se završava pucnjima u Skupštini i neposrednim uvođenjem Šestojanuarske diktature, druga sezona će se baviti 1934. godinom i imaće za glavni događaj ubistvo kralja Aleksandra, a treći ciklus ima za temu kraj tridesetih godina, potpisivanje Trojnog pakta i početak Drugog svetskog rata.

- Ono što je meni bitno je da ćemo kroz neke događaje i oslikavanje tog sveta koji ćemo praviti pokušati možda bolje da razumemo ovaj trenutak danas. Ako se više pozabavimo prošlošću, koja nije uvek bila tako jednostavna i vrlo podsećala na ovo vreme danas, mi vidimo da je nekim čudom na prostoru bivše Jugoslavije istorija počela da se računa od 1991. Zaboravila se i 1941, ali ja mislim da je ovaj period između kraja dvadesetih pa sve do kraja tridesetih jedan period koji je uveliko obeležio živote na Balkanu - istakao je Dragan Bjelogrlić nedavno na tribini koju je organizovao Evropski studentski forum na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Bjela je otkrio da će gledaoci i u drugoj sezoni pratiti pregršt novih (starih) likova, a da bi snimanje moglo da počne krajem proleća ili početkom leta. Gledaoci će, dakle, ako sve bude išlo predviđenim putem, čekati na nove epizode sve do 2019!

Da nije verovao da će serija biti toliko prihvaćena, popularni glumac i reditelj ponovio je više puta, i to uz zaključak da su napravili eksploziju u svim društvenim slojevima i time demistifikovali "jednu od najvećih podvala - da je narod primitivan i da želi samo lak sadržaj."

Gostujući u emisiji kod Zorana Kesića, Bjela je u subotu veče istakao zadovoljstvo što su svojom pričom pokrenuli i zainteresovali širu javnost za istorijska dešavanja i likove, što im je i bio jedan od ciljeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading