STIGLI SU PRAVI HEROJI! Izašao tizer za FILM o Kosovskoj bitki iz intimnijeg ugla (VIDEO)

Autor:

Zabava

11.01.2022

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravo se pojavio prvi tizer za film "Heroji", dugometražni rediteljski debi Gorana Nikolića.

STIGLI SU PRAVI HEROJI! Izašao tizer za FILM o Kosovskoj bitki iz intimnijeg ugla (VIDEO)

Foto: youtube.com/FAME Solutions

Smeštena u srednjovekovnoj Srbiji posle Boja na Kosovu, ovo je priča o svim onim herojima koji nisu opevani u pesmama. Na povratku kući iz bitke, ratnik sreće divljeg dečaka i oni nastavljaju put zajedno. Ovo neočekivano prijateljstvo je ispunjeno nizom komičnih, ali i dramatičnih i emotivnih momenata. Konačno, dvojica junaka stižu u ratnikov dom gde ih čeka samo pepeo i smrt. Kosovska bitka je najopevanija i najispredanija bitka u kojoj je naša zemlja ikada učestvovala. A priča filma "Heroji", sagledava taj istorijski događaj u njemu iz drugačijeg, intimnijeg ugla.

- Još kada sam u osnovnoj školi učio o toj bici, prva misao mi je bila – šta li se desilo sa onom šačicom muškaraca koji su preživeli bitku, a niko nikad neće pisati o njima. Sa tom mišlju kao osnovom, požele sam da, u takvom jedno nehumano vremenu, ispričam jednu humanu priču. U njoj nema poznatih istorijskih heroja. Nema Vuka Brankovića i Miloša Obilića. I nema direktnog sagledavanja bitke. U fokusu ovog filma su dvoje, na prvi pogled, običnih ljudi – jedan ratnik, predstavnik svih ‘malih heroja’, onih neopevanih koji su išli da se bore za svoju zemlju i rizikovali svoje živote, a nisu dobili svoje mesto u udžbenicima. A možda su neki od njih gotovo jednako bili zaslužni kao ovi veliki heroji. A kao drugog glavnog lika imamo divljeg dečaka, koji luta po bespućima ove zemlje i ponaša se više kao divlja zver nego kao dete. I njima dvojici se putevi ukrštaju, neko duže vreme posle bitke, dok obojica traže utočište - navodi reditelj.

U glavnim ulogama su Mladen Sovilj i Todor Jovanović, dok je originalnu muziku uradila naša kompozitorka Ana Krstajić, a izvodi je hor Collegium Musicum pod dirigentskom palicom Dragane Jovanović. Narator filma iz ugla dečaka je Žarko Laušević.

Uskoro se očekuje premijera filma, a interesantno je da je kostim koji je korišćen za ratnika, isti onaj koji je Žarko Laušević nosio u Šotrinom filmu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Markitjoni

12.02.2022 14:55

šteta što je rasprodata premijera, al gleda se kad krene u bioskope OBAVEZNO