SLAVNA SRPSKA GLUMICA DOČEKALA STRAŠNU SUDBINU: Otac joj se kupao u parama, a ona UMRLA KAO BESKUĆNICA!

Autor:

Zabava

25.11.2021

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Živku Matić najviše pamtimo po brojnim televizijskim ostvarenjima, ali malo ko je znao da je ona svoju starost dočekala na ulici, kao beskućnica.

SLAVNA SRPSKA GLUMICA DOČEKALA STRAŠNU SUDBINU: Otac joj se kupao u parama, a ona UMRLA KAO BESKUĆNICA!

Foto: Youtube

Većina gledalaca Živku Matić pamti po vanserijskim ulogama u popularnim humorističkim televizijskim serijama “Ljubav na seoski način” i “Građani sela Luga”. Ona je ostavila trag, kako u filmskim, tako i u dramskim ulogama. Umrla je u 75. godini u svom rodnom Požarevcu, 1998. godine, zaboravljena od svih. Svi su nekada uživali u njenim ulogama, ali malo ko je znao da je umrla u najvećoj bedi, kao beskućnica, kako prenosi Objektiv.

Za sahranu se pobrinuo grad Požarevac! 

Scena na Živkinom grobu cepa srce i dan – danas. Naime, na glumičinom grobu još nije podignut spomenik, a prošle su 23 godine od njene smrti, uskoro se očekuje i da će pored spomen ploče, ova glumačka legenda, dobiti i bistu, prenosi Objektiv.

Rođena u imućnoj porodici, a onda završila kao siroče!

Živka Matić rođena je 1923. godine u vrlo imućnoj porodici čoveka koji je imao prvi automobil i koji je izvršio elektrifikaciju Požarevca, međutim ubrzo se našla kao siroče,a usvojio ju je bankrarski činovnik.

Republika

Foto: printscreen

Živka Matić umrla kao beskućnica

 

Podsetimo, Živku Matić gledaoci najviše pamte po ulozi u TV seriji „Građani sela Luga”, za koju je u paru sa čuvenim Batom Živojinovićem dobila nagradu, ali je i pored te uloge, imala brojna filmska ostvarenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (3)

Loading
Marija

25.11.2021 13:43

Tako i moj otac isto. Pun para,izdrzava macehu,koja je cela izoperisana,sina njenog.svakome je po dzipa kupio, moje dece se seti samo za njihov rodjendan...ne ocekujem nista od njega,ali mene bi bilo sramota kao roditelja..

Odgovori 65 9
Сараџогла

25.11.2021 19:12

Немогуће да су пожаревљани дозволили да Живка Матић заврши бедно и да нема споменик?Све у свему ни 100 хиљада динара?Ало,бре,пожаревљани имате ли и ви ,,алеју заслужних грађана''?

Odgovori 21 3
Сараџогла

26.11.2021 11:02

@Сараџогла - Живка је била једно време део екипе која је реализовала чувену радио емисију ,,Село весело''.Ја сам био део те екипе и где год смо гостовали у неком селу мештани нису веровали да је то заста Живка!Пред собом су гледали праву даму обучену да лепше није могло бити.Готово увек је глумила сељанку са познатим манирима.