IVAN BEKJAREV NAPUSTIO NAS JE PRE GODINU DANA! Velikan srpskog glumišta preminuo je od posledica KORONAVIRUSA, prijatelji i porodica i dalje NEUTEŠNI!

Autor:

Zabava

16.11.2021

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac Ivan Bekjarev preminuo je na današnji dan 2020. godine, od posledica koronavirusa.

IVAN BEKJAREV NAPUSTIO NAS JE PRE GODINU DANA! Velikan srpskog glumišta preminuo je od posledica KORONAVIRUSA, prijatelji i porodica i dalje NEUTEŠNI!

Foto: ST/V. LUKIĆ,N. Pančić, Starsport,

Legenda srpskog glumišta Ivan Bekjarev, preminuo je na današnji dan 2020. godine, od posledica koronavirusa u svojoj 75.godini, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom Beogradu.

Glumac Ivan Bekjarev rođen je u Beogradu 6.aprila 1946.godine, dok su mu roditelji poreklom iz Makedonije. Naime, otac Georgi je pred Drugi svetski rat došao u Beograd, a majka Radimla, koja je poreklom iz Đevđelije je u srpsku prestonicu došla 1945. godine.

Republika

Foto: Starsport

Ivan Bekjarev preminuo je 16. novembra 2020. godine

Završio je fakultet Dramskih umetnosti, a studirao je zajedno sa Josifom Tatićem i Milanom Lanetom Gutovićem. Kasnije je postao redovni profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu, a jedni od njegovih učenika su i Iva Štrljić i Milan Kalinić.

Proslavio se ulogom Vujkovića u TV seriji ''Banjica''. Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je 33 godine bio član i dugogodišnji prvak. Kao gost igrao je glavne uloge i u ostalim beogradskim pozorištima, kao i u više pozorišta u Srbiji.

Igrao je i u velikom broju TV drama i kultnih serija kao što su „Bolji život”, „Srećni ljudi”, gde je ostvario veliku popularnost komičnim likovima Kurčubića i Despotovića, kao i u gledanim serijama „Otpisani”, „Više od igre”, „Kraj dinastije Obrenović”, „Gorki plodovi” u kojima je upečatljivo odigrao raznovrsne i veoma složene dramske uloge. A posebno je upamćen u roli zloglasnosnog upravnika nacističkog logora, Vujkovića u seriji „Banjica” za koju je 1984. proglašen za TV ličnost godine u Jugoslaviji.

Republika

Foto: YOUTUBE.COM

Ivan Bekjarev ostaće upamćen po ulozi Kurčubića

Snimio je preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji i dr. Za doprinos izabran je za člana Akademije za filmsku umetnost i nauku (AFUN).

Pored uspešne i zavidne glumačke karijere, Ivan Bekjarev je bio i uspešan radio i televizijski voditelj, a upravo je on rekao prvo ''Dobar dan'' na novom radiju ''Studio B'', 1970. godine.  Na ''Radio Beogradu-202 ''godinama je bio autor i voditelj kultne emisije „Mislim na vas, mislite na mene”.

U februaru 2019. godine, Ivan Bekjarev i Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju ''Adligat'', potpisali su ugovor o formiranju legata u okviru Pozorišne sobe Udruženja. Poklonjeni su vredni predmeti vezani za rad glumca, diploma Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, plaketa Zlatni ćuran, kao i veliki broj povelja, zahvalnica i nagrada koje je dobijao decenijama unazad, njegove članske karte za Zvezdu, čiji je strastveni navijač bio do smrti, fudbalska lopta na koju su se potpisali svi fudbaleri Gane sa Svetskog prvenstva, ali i deo biblioteke, tačnije više 130 knjiga sa važnim potpisima i posvetama. 

Republika

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

 

Godišnjica smrti u legatu u Adligatu

Setićemo se Ivana. Okupiće se ove nedelje u užem krugu njegovi prijatelji i supruga u prostoru gde je ostavio svoje uspomene nekim novim generacijama. Mi smo bili drugari i kolege pola veka, otkad smo primljeni u Jugoslovensko dramsko pozorište. Došli smo tamo kao "Bojanove bebe", zajedno smo i stasavali u tom pozorištu. I posle smo nastavili da se družimo. Igrali smo zajedno u mladosti, posle sam ja otišla iz JDP. Kasnije nas posao nije mnogo spajao, poslednje što smo radili zajedno bilo je pre tri godine - jednu epizodu "Maminih sinova". Ali privatno smo se viđali i družili, on je bio čovek pun života i energije... Imam osećaj kao da je otišao juče. Izgubili smo velikog glumca, a divno je što ga Viktor Lazić i Adligat na ovaj način čuvaju od zaborava - rekla je Svetlana Ceca Bojković za Kurir.

Poslednja njegova uloga bila je i ona tokom koje se razboleo, film "Bilo jednom u Srbiji'', a film je prekinut sa snimanjem kada je saznao da je pozitivan na koronavirus.

Bekjarev je 40 godina bio u braku sa suprugom Mikicom, sa kojom ima sina, a nikada nije krio da mu je ostala neostvarena želja da dobiju još jedno dete.

- Svejedno je da li ste muškarac ili žena. Ako pođete od toga da je porodica osnova svakog društva i rešite da uđete u brak, onda će vam biti lako da provedete toliko godina sa istom osobom. Najlakše je razvesti se. Ali treba čuvati i gajiti brak, naročito nakon što dobijete potomstvo. Međutim, današnje klinke menjaju frajere na nedeljnom novu. Zato nije ni čudo što kada uđu u brak ne mogu da se oslobode te navike. I tada dolazi do sve većeg broja razvoda. Nema tu velike filozofije, neko vam odgovara ili ne odgovara. Kada se sa nekim nađete onda je potpuno prirodno da razmišljate o braku i o tome da provedete život zajedno. Želeli smo da budemo ponovo roditelji, dete je bilo na putu, ali je u to u vreme vladala neka epidemija i naša želja se, nažalost, nije ostvarila. Što se mene tiče, voleo bih da sam ih imao petoro. I danas umem da se našalim i kažem ženi: "Ima vremena, napraviću ja još jedno dete nekad negde" - rekao je glumac svojevremeno za Hello.

Nažalost, 16. novembra 2020.godine, glumac Ivan Bekjarev preminuo je od posledica koronavirusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading