OCA SU MU STRELJALI, MAJKA MU JE UMRLA PRERANO OD TURBEKULOZE: Potresna priča čuvenog Gidre ledi krv u žilama! (FOTO)

Autor:

Zabava

11.11.2021

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najlegendarnijih likova srpskog glumišta je glumac Dragomir Bojanić poznatiji kao Gidra je preminuo na današnji dan 1993. godine.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Dragomir Bojanić Gidra godišnjica smrti

 

Glumac Dragomir Bojanić poznatiji kao Gidra preminuo je na današnji dan 1993. godine, a ostaće upamćen po njegovoj najvećoj ulozi u filmovima ,,Žikina dinastija". Gidra se ulogom u filmu ,,Žikina dinastija" proslavio, a njegove replike se i danas koriste. 

Međutim, malo ko zna da glumca život nije mazio, te da mu je prerano oduzeo majku. Naime, Bojanićeva majka preminula je od posledica tuberkuloze, a da stvar bude jezivija, on je sve to gledao dok je odrastao, što je kasnije ostavilo posledice na njega. Nešto kasnije, 1943. godine Gidrinog oca streljali su tokom Drugog svetskog rata. Otac Jovan bio je oficir srpske vojske, a njegov život skončao je na monstruozan način, što je na Gidru dodatno uticalo. 

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Dragomir Bojanić Gidra Žikina dinastija

 

Inače, Gidra je završio srednju školu za preradu mesa, povrća i voća, Preko amaterskog pozorišta ,;Sveta Mladenović" uspeo je da se probije u Kragujevačko narodno pozorište, odakle kasnije uspeva da nastavi svoju karijeru i vine se u sam vrh poznatih glumaca. 

Prijatelji se i danas prisećaju Bojanićevog humora, kako kruže glasine o njemu, uvek je bio nasmejan i raspoložen za šalu nasuprot svim problemima koji su ga zadesili. Bio je glavni u društvo kada su se zbijale šale, a njegovi najbliži znali su da istaknu da je bol pretvarao u smeh. 

Gidrina ćerka Jelena u jednom intervjuu ispričala je kakvi su bili glumačevi poslednji dani. 

- U jednom povratku u Srbiju, 1993, otišla sam direktno kod njega u bolnicu. Sletela sam u Budimpeštu. Grozno vreme. Iz Budimpešte sam direktno otišla na VMA. Onkologija, četvrti sprat. U četiri ujutru je sve mračno, a na kraju hodnika na četvrtom spratu svetlo. Mi se približavamo. Ceo VMA je bio pun vojske pod oružjem. Nije izgledala kao bolnica, već kao objekat pod opsadom. Imala sam utisak da sam se vratila u neku drugu državu. Moja generacija nije bila svesna. Popnemo se i vidim kroz mrak gužvu. A oni dovoze helikopterom ranjenike, sve deca od 18, 19 godina, operišu ih, mnogi su bez nogu. Medicinske sestre dovoze te mlade ranjenike u kolicima do tatine bolničke sobe i Gidra im priča viceve u četiri ujutru. Znali smo da mu je kraj, sestre mu švercuju cigarete. A u njegovoj sobi dežurni lekari i ranjenici se smeju njegovim fazonima. Oni sede od 11 do četiri ujutru kod njega, a on ima čitav monolog, pa za svakog od njih štos. Tako je mesec dana umirao i svako veče u tih mesec dana zabavljao ranjenike - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zeljko

11.11.2021 22:46

Uvek su najveći komičari, nasmejani ljudi, i oni koji uveseljavaju druge, ustvari ili najtužniji ili ih život nije mazio.