BEOGRAĐANI VEČERAS IMALI PRILIKU DA VIDE GRADONAČELNIKA: U Kombank dvorani održana premijera dokumentarnog filma o legendarnom Branku Pešiću (FOTO)

Autor: Republika

Zabava

28.10.2021

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokumentarni film "Gradonačelnik" o čuvenom gradonačelniku Beograda Branku Pešiću (1922-1986) večeras ima premijeru u Kombank dvorani.

Republika

Foto: Grad Beograd

Goran Vesić

Premijeri prisustvuju scenaristkinja "Gradonačelnika" Duška Jovanić i reditelj Vuk Dapčević, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, na čiju inicijativu je film i snimljen

Tu su i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, glumac Svetislav Goncić, kao i brojne druge ličnosti iz političkog i javnog života prestonice, i građani.

- Mislim da je ovo divna priča o čoveku koji je ostavio duibok trag u Beogradu. Divno je da se sećamo tog čoveka. Time pokazujemo naše poštovanje prema njemu, ali i prema našoj prošlosti - rekao je Vesić novinarima pred projekciju.

Podsetivši da je tokom Pešićevog mandata (1964-1974) Beograd dobio most Gazelu, Terazijski tunel, palatu Beograđanka, hotel Jugoslavija, FEST, BITEF, BEMUS i drugo, Vesić je istakao da je Pešić živeo za Beograd 24 sat0 i da je znao da se izbori za grad.

Film "Gradonačelnik" finansirao je Grad Beograd, a najavljeno je da od ponedeljka počinje njegovo redovno bioskopsko prikazivanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading