POSLEDNJA ŽELJA MARKA ŽIVIĆA TERA SUZE NA OČI: Evo šta je stavljeno sa glumcem u sanduk! (FOTO)

Autor: Republika

Zabava

21.10.2021

13:49

Glumac Marko Živić imao je poslednju želju, koja mu je ispunjena, a njegov prijatelj i kolega Jug Radivojević otkrio je o čemu se radi.

ST/N. MANDIĆ

Marko Živić preminuo

 

Glumac Marko Živić sahranjen je na Novom groblju u utorak. 19 otkrobra, a nešto ranije je ovom neverovatnom umetniku održana komemoracija u Beogradskom dramskom pozorištu. Tokom komemoracije Markovi prijatelji i kolege držali su govor, a sada je otkriveno koja mu je bila poslednja želja, koja je glumcu ispunjena. 

Između ostalih kolega, na komememoraciji se pojavio i Jug Radivojević, koji je ispričao sada šta su položili u Markov sanduk pre samog pokopa. 

republika, ST/N. Mandić

Supruga Marka Živića u suzama

 

- Mi smo Marku kostim iz predstave 'Let iznad kukavičjeg gnezda' položili u njegov sanduk. 27. i 28. avgusta Marko je odigrao svoje poslednje dve predstave, naravno 'Let iznad kukavičjeg gnezda' u velikom stilu pred hiljadu ljudi, ovacijama je pozdravljena predstava kao i on zbog te uloge koju je maestralno igrao - rekao je Radivojević, prenosi Mondo. 

- Preponosan sam na ovu ulogu, divna ekipa. Ovo je jedini kostim koji ću odneti kući. Izuzetno sam vezan za gospodina Martinija jer je to čovek oličenje većine ljudi koji danas žive svoje živote a život ide pored njih. On je jako tužan čovek suštinski. Zamolio sam upravu da kada se ta predstava skine sa repertoara da otkupim kostim i da ga imam uvek u mom ormaru kao podsećanje na jedan divan život koji sam živeo 150 predstava - rekao je Živić tada u emisiji "Balkanskom ulicom o kostimu koji je sahranjen sa njim u sanduku. 

 

Podsetimo, Marko Živić preminuo je 14. oktorbra, od posledica koronavirusa, ali i nakon duge i teške bolesti.

Komentari (3)

Loading
Marija

21.10.2021 21:58

Zar se umrli od kovida ne sahranjuju po specijalnim propisima?

Boban

21.10.2021 22:44

@Marija - Možda, ali to ne važi za glumce... A on je ionako odglumio da je umro. Večan mu pomen.

Posmatrac

22.10.2021 02:33

@Marija - @Marija sahranjuju se, ali pre sahrsne isto mora neko od porodice da identifikuje telo i tada mozes da odneses sta zelis da bude sahranjeno sa pokojnikom..postoji i tarifa na crno od strane pogrebnika, uslugu da obuku pokojniku garderobu naplacuju 150eu