NOVA KNJIGA SLOBODANA VUKSANOVIĆA "POLITIKA I LJUDI"! Duhovit prikaz aktera srpske političke scene!

Autor: Republika

Zabava

18.10.2021

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodan Vuksanović, koji je bio jedno od najprepoznatljivih lica političke scene naše zemlje devedesetih i dvehiljaditih godina, opisao je u knjizi "Politika i ljudi" susrete s mnogim zvaničnicima tog doba, ali na duhovit način.

Foto: Tanjug/AP

Slobodan Vuksanović 

Delo "Politika i ljudi" Slobodana Vuksanovića, jednog od najznačajnijih aktera srpske političke scene devedesetih i dvehiljaditih godina, objavljeno u izdanju Albion Books-a, doživelo je veliki uspeh kod čitalaca u Srbiji.

Svedočenje čoveka koji je imao priliku da se kao vrlo mlad nađe u žiži političkih zbivanja zaintrigiralo je čitalačku publiku bogatim opisima najvažnijih aktera i događaja tog vremena.

Uz obilje detalja i zanimljivosti srpski čitaoci moći će na duhovit način da se dublje upoznaju sa likovima tog vremena, poput Slobodana Miloševića, Mirjane Marković, Milana Panića, Aleksandra Tijanića, Milorada Vučelića, Željka Mitrovića, Bogoljuba Karića, Milana Beka...

Foto: Tanjug/AP

Slobodan Vuksanović s novom knjigom "Politika i ljudi"

- Političke događaje nisam beležio u formi dnevnika, već sam ih naknadno opisao upravo onako kako najbolje pamtim - u emocionalnim slikama i detaljima. Neki od opisanih događaja nisu poznati javnosti, odnosno, zbivali su se iza zavese, a imali su posledice u vidljivom delu političkog života - navodi Vuksanović.

Knjiga sadrži Vuksanovićeva sećanja na period osnivanja Demokratske stranke, prve godine višestranacja u Srbiji, rad u Skupštini, demonstracije novembra 1996. kao i na politički razlaz sa Zoranom Đindićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading