PREMINUO POZNATI KOMPOZITOR ACA STEPIĆ: Zaslužan je za uspeh brojnih velikana narodne muzike poput Šabana Šaulića, Ljube Aličića i Silvane Armenulić!

Autor:

Zabava

06.10.2021

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati kompozitor i harmonikaš, Aleksandar Aca Stepić preminuo je u svojoj 89.godini.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Preminuo kompozitor Aleksandar Aca Stepić

Poznati kompozitor narodne muzike i harmonikaš, Aleksandar Aca Stepić, preminuo je u 89.godini, prenosi Kurir.

Aca Stepić je komponovao preko 500 pesmama i preko 20 kola, a radio je za najpoznatije pevače poput Save Radusinovića, Silvane Armenulić, Ljube Aličića kom je komponovao čuvenu pesmu ''Šeherezada'' i Šabana Šaulića za kog je uradio pesmu ''Jedna žena, sreće željna.''

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Aleksandar Aca Stepić preminuo je u 89.godini

Talenat za muziku je nasledio od oca koji je svirao violinu i imao svoj orkestar, ali otac je ipak pokušavao da ga preusmeri na nego drugo zanimanje, te ga je naterao da završi za geometra. Ipak, Stepića je srce vuklo ka muzici i pesmi, koja mu je obeležila život.

- Otišao je u večnost još jedan od muzičara i kompozitor uz čije sam pesme odrastao Aca Stepić a orkestar koji je tih godina vodio je bio tada ispred vremena.Imao sam i to zadovoljstvo da ga upoznam,divan čovek,Pesme za koje je uradio muziku ostaju da žive iza njega a to je privilegija odabranih od Boga.Pesma koju najviše volim od njega je "Za ljubav sam mladost dao"(peva je moj dragi kolega Milanče Radosavljević) a autor je muzike i za pesme "Jednom sam i ja volio" "Šesnaest ti leta beše" "Još me peku suze tvoje" "Šeherzada" " Moj život je tužna priča" i mnoge druge.....Hvala Aco na svemu što sam naučio od tebe.....među anđelima si - napisao je Miroljub Brzaković na svojoj društvenoj mreži Fejsbuk.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading