TASOVAC NAPISAO PISMO SAMOM SEBI KOJE KIDA DUŠU: Dragi Ivane, derište jedno bezobrazno!

Autor:

Zabava

30.09.2021

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao gost emisije Studio 3 na RTS-u, Ivan Tasovac je u novembru 2014. godine pristao da napiše pismo samom sebi u 1981. godinu kada je imao samo 15 godina

Republika

Foto: printskrin

Ivan Tasovac je sebi napisao pismo

Sinoć je u svom stanu preminuo poznati umetnik Ivan Tasovac, a hitna pomoć nažalost je mogla da konstatuje samo smrt, i pored napora koje su doktori uložili da čuveni Tasovac preživi.

Brojni predstavnici domaće i javne scene su se potresnim porukama opraštali od Tasovca, među kojima je i njegova supruga, koja je mlađa bila čak 19. godina od nekadašnjeg ministra kulture.

Kao gost emisije Studio 3 na RTS-u, Ivan Tasovac je u novembru 2014. godine pristao da napiše pismo samom sebi u 1981. godinu kada je imao samo 15 godina, evo šta je čuveni kompozitor imao sebi da poruči:

- Znam da te nisam ohrabrio, ali ovo nemoj da shvatiš kao moj savet da odbiješ da odrasteš, utoliko pre što ćeš svakako morati.Svet će se menjati pred tvojim očima, brže nego što to sada možeš i da zamisliš. U tom vrtlogu koji ozbiljni ljudi zovu istorija, a neki manje ozbiljni, haos, potrudi se da ostaneš dosledan samom sebi i da sačuvaš to malo pameti i emocija koje nosiš sa sobom, jer će oni jednoga dana biti jedino po čemu ćeš se razlikovati od većeg dela flore i faune.S njima ti neće biti lakše, naprotiv, ali otvoriće ti neke nove mogućnosti. Na primer da stvaraš svet u koji veruješ.Ne pali se i ne budi pretenciozan, nećeš biti nikakva istorijska figura. Biće ti dato samo da svakoga dana sa mnogima poput tebe povlačiš poteze koji će neke ljude činiti hrabrijim i manje beznadežnim.Neće ti biti lako, ali šta da ti radim. Možda si u životu mogao da živiš u svetu u kome bi ti bilo lakše, ali teško da si mogao da izabereš mesto i vreme gde ćeš moći korisnije da potrošiš život.Ne dopada ti se?A šta bi ti u stvari hteo od života, derište jedno bezobrazno!".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading