EMIR KUSTURICA NAPRAVIO NOVI PROJEKAT: Reditelj spojio muziku i bioskop u formatu "Кustendorf Concert"! (FOTO)

Autor: Republika

Zabava

28.09.2021

12:19

„Кustendorf Кoncert“ poznatog srpskog reditelja Emira Кusturice i njegove muzičke grupe The No Smoking Orchestra dostupan je od danas na Youtube platformi. Snimak nastupa iz Drvengrada je kreativna zamena za tradicionalni festival ruske muzike Кustendorf CLASSIC, koji se ove godine nije održao u uobičajenom formatu zbog pandemije korona virusa. Na koncertu su zajedno sa muzičarima The No Smoking Orchestra svirali i mladi muzičari iz Srbije i Rusije, učesnici prethodno održanih festivala.

Promo

Emir Kusturica napravio novi projekat

 

Кustendorf Concert počeo je italijanskom tarantelom u aranžmanu The No Smoking Orchestra i preko najboljih pesama benda Emira Кusturice u finalu stigao do čuvenog "Slovenskog marša" Petra Iliča Čajkovskog. Uz Emira i „The No Smoking Orchestra“, svirali su i studenti iz Srbije, Branka Baroš (violina), Dimitrije Simić (harmonika), Dimitrije Mladenović (klavir), Borisav Stanić (klarinet) kao i studenti iz Rusije, Кamila Zalijeva (sopran), Vasilisa Jevstignjejeva (klavir) i Luka Belozerov (flauta). Za nove aranžmane, pobrinuo se jedan od najperspektivnijih srpskih kompozitora mlađe generacije, Aleksandar Sale Sedlar. 

Pored dobre muzike, snimak će vas voditi kroz predele Mokre Gore i Rusije. 

Promo

Emir Kusturica spojio muziku i film u jedan projekat

 

Od danas, 28. septembra film-koncert je svima dostupan putem linka

Nakon uklanjanja ograničenja zbog korona virusa, planira se da se festivalsko takmičenje vrati na terene Drvengrada.  Iako nije isključeno, da će pri tom i novi format osvojiti za sebe pravo na postojanje, jer što je više dobre muzike, to je bolje.  

- Zbog ograničenja izazvanih pandemijom Кorona virusa, Drvengrad ove godine nije mogao da primi mlade muzičare iz Srbije i Rusije. Oni ovde dolaze od 2013. godine, kako bi u jednoj apsolutno slobodnoj atmosferi ispoljili svoj duh kroz muziku, kao i kako bi razmenili iskustva sa poznatim muzičarima. The No Smoking Orchestra je ovde u selu snimio naš balkanski „drajv“ – Кustendorf CONCERT, uz učešće mladih muzičara iz Srbije i Rusije. Nadam se da ćemo sledeće godine sa našim prijateljima iz Gasprom njefta, festival održati ponovo ovde - istakao je Emir Кusturica.

Sve informacije o festivalu, mogu se pogledati klikom OVDE i OVDE.

Komentari (0)

Loading