UMRO SRĐAN HOFMAN!

Autor:

Zabava

26.09.2021

21:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je u 77. godini umro Srđan Hofman, kompozitor i prvi selektor programa Međunarodne tribine kompozitora u Beogradu.

Republika

Foto: youtube.com/MONDO portal

 

Osnovne i magistarske studije kompozicije završio je na Muzičkoj akademiji u Beogradu u klasi profesora Stanojla Rajičića, a delovao je kao kompozitor, profesor kompozicije, šef Tonskog studija FMU, čiji je i osnivač.

Njegova dela iz bogatog i raznovrsnog opusa sa zadovoljstvom i velikim poštovanjem prema autoru već duže od pola veka izvode najrazličitiji sastavi kod nas i u svetu, na koncertima i festivalima.

Upravo zahvaljujući inicijativi jednog od tih ansambala, članova kamernog orkestra "Gudači Svetog Đorđa", upriličen je prvi njegov veliki autorski koncert pre dve godine, kada je sedamdeset i peti rođendan kompozitora obeležen na najpriličniji mogući način - izvođenjem sedam kompozicija po njegovom izboru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading