DARKO IVIĆ GLAVNI NEGATIVAC I U NASTAVKU FILMA "PORED MENE": Tadija nije doživeo 19. rođendan!

Autor: Dragana STANKOVIĆ

Zabava

22.09.2021

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac Darko Ivić glumiće i u nastavku filma ''Pored mene'', a sada je govorio o svom liku, kao i tome kako ga je gradio i formirao.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Darko Ivić o nastavku filma ''Pored mene''

Film "Pored mene" o otuđenosti, netoleranciji i nedostatku empatije kroz priču o gimnazijalcima, pre šest godina, glasno je progovorio o problemima savremenog društva. Na zadovoljstvo mnogobrojnih fanova ostvarenje Stevana Filipovića uskoro dobija nastavak, u kome će ulogu glavnog negativca Tadije, baš kao i u prvom delu, braniti Darko Ivić. "Pored nas" je trenutno u montaži i čeka pravi trenutak da bude objavljen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Darko Ivić (@darko_ivic)

 

- "Pored mene" je surovo realan film, neko je tu realnost prepoznao, nekoga je i osvestila. Gotovo dokumentaristički smo prikazali šta se dešava u našim školama. E to se nekome svidelo, a nekome i nije. Ne sumnjam da će publika koja je obožavala to ostvarenje voleti i nastavak, ali verujem da će izazvati veliki bum i kod publike koja nije volela prvi deo. Svakako, i jedne i druge očekuje mnogo iznenađenja - otkriva Darko Ivić na početku intervjua za Republika.rs.

Kojim stopama će krenuti gimnazijalci u nastavku "Pored nas"?

- Radnja se dešava nekoliko godina nakon završetka srednje škole i sledi rasplet ko je šta postigao, gde se pozicionirao u društvu, ko je krenuo ka vrhu, a ko ka dnu. Neki likovi predstavljeni kao nesposobni možda i ostaju takvi, ali su dovoljno zli da su otišli dalje od nekih koji su bili predodređeni za uspeh.

Republika

Foto: republika.rs

 

Numera od sedam miliona pregleda 

Komponovali ste i naslovnu numeru za film koja ima gotovo sedam miliona pregleda na Jutjubu. U čemu je magija te pesme?

- Setio sam se da sam, kao 17-godišnjak, napravio pesmu čiji refren glasi "Budi pored mene večeras". Rekao sam to reditelju i on je poželeo da je čuje. Pomislio sam da mi je zatražio da se nasmejemo mojim klinačkim izletima. Međutim, Stevan je znao zašto to traži i prepoznao je poentu tog sauntreka, znao je da će mladi osetiti da je to komponovao njihov vršnjak. Onda sam to samo malo došminkao da bude za potrebe filma, da se pominje Tadija i - odjeknulo je.

Glumite doslovno giliptera s beogradskog asfalta. Koliko je teško ući u takve cipele?

- Šta god da je zadatak, glumac mora u sebi da nađe tu vezu s likom koji tumači. Svejedno da li igra vođu navijača, narko-dilera ili žrtve. Zato glumac mora prvo da izuči karakter junaka, a potom da dozvoli sebi da bude upravo takav čovek da mu uđe pod kožu. Svako od nas ima i jin i jang i samo je pitanje koliko to želi sebi da prizna. Gradeći Tadiju, iskoristio sam taj jedan jang, tu mračnu energiju.

Ko je zapravo Tadija?

- Tadija, momak po kome sam gradio lik, živeo je na Zvezdari. Išao je u srednju školu na Voždovcu s nekoliko mojih poznanika koji su mi pomogli da proučim njegovo ponašanje i život. Nažalost, nije doživeo 19. rođendan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading