KOMEMORACIJA MINJI SUBOTI JE POČELA: Prvi je pristigao sin Miloš, BROJNI GLUMCI SU SE OKUPILI DA ODAJU POSLEDNJU POČAST PREMINULOM VELIKANU! (FOTO)

Autor:

Zabava

20.09.2021

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komemoracija voditelju, pevaču i kompozitoru Milanu Minji Suboti, koji je preminuo u petak u 83. godini, upravo se doržava u Skupštini grada.

Republika

Foto: Republika.rs

Komemoracija Minji Suboti je počela!

 

Minja će danas u 14 sati biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a već je ranije objavljeno da će Minja za tri godine dobiti ulicu u Beogradu. On je do smrti bio na čelu upravnog odbora Dečjeg kulturnog centra, koja i organizuje komemorativni skup, na kome će govoriti Goran Vesić, Ljubivoje Ršumović, Slobodan Stanišić, Tode Nikoletić i Žarko Dančuo.

Pesnik Slobodan Stanišić kaže da bi današnji skup bio vedra prilika da nije tužan povod.

- Minja će nam trajno nedostajati. Najviše su izgubili deca i mladi, jer im je iskreno pružao podršku. Minja im se predavao svom snagom svog talenata. Ostaje uveren da se najbolje drugare stvara u školskoj klupi. Naše druženje je počelo u Prvoj beogradskog gizmaniziji u I-6- rekao je Stanišić i dodao:

- Bio je dobar drug. U tobri je u vek nosio note. Svi bi se šalili zašto je petak, a ne subota, on bi uvek prihvatao šalu na svoj račun.

Minja nije samo bio pevač i voditelj, već je voleo i fotografiju. Na komemoraciji pored njegove slike izložena su foto-aparati iz njegove kolekcije, kao i lični predmeti naočare i mali radio.

Republika

Foto: Republika.rs

Sin Minje Subote sa Goranom Vesićem na komemoraciji!

 

Na komemoraciju je stigao i njegov sin Miloš.

Svetislav Bule Goncić došao je da isprati Minji, a za kaže za Kurir da je i on odrastao uz njegove pesme:

- Imao sam sreću da Minju poznajem privatno. On je bio jedan najdivnijih ljudi na svetu. Kao i ostala deca, rastao sam uz njegove pesme i "Muzički tobogan". Uvek je širio pozitivu i dobro raspoloženje. Mislim da svi delimo ista razmišljanja kad govorimo o njemu.

Republika

Foto: Republika.rs

Ljubivoje Ršumović vidno potresen na komemoraciji Minje Subote!

 

Za mališane Minja je ostao verovatno najvoljeniji inženjer elektrotehnike, iako se tim pozivom nikada nije bavio. Preovladale su muzika i ljubav prema televiziji, u čijem je kreiranju tog neponovljivog dečjeg programa učestvovao zdušno i svim srcem. Od Duška Radovića je upamtio savet da se mališanima obraća kao sebi ravnima i uvek sa "poštovana deco", a to je primenjivao još otkako je napisao i najznačajniju pesmu na Ršumove stihove "Deca su ukras sveta".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading