BILA JE JEDNA OD NAJLEPŠIH SRPSKIH GLUMICA! Sonja Savić bi danas napunila 60 godina: Život joj je OBELEŽILA ljubav koja se TRAGIČNO ZAVRŠILA!

Autor: Republika

Zabava

16.09.2021

11:19

Glumica Sonja Savić bi danas napunila 60 godina, a život joj je obeležila ljubav koja je tragično završila.

youtube.com/printscreen

Sonja Savić bi danas napunila 60 godina

 

Sonja Savić je bila jedinstvena pojava na našoj kulturnoj sceni, čemu svedoče njene brojne uloge. Nesvakidašnji karakter i specifičnu pojavu lepe glumice i dan danas pamtimo.

Sonja Savić rođena je 15. septembra 1961. u Čačku, a danas bi napunila 60 godina. Iza nje su ostali brojni filmovi i serije u kojima je igrala i koji nas uvek iznova podsećaju na njen talenat.

Glumom je počela da se bavi u amaterskim trupama, a debitovala je na filmu "Leptirov oblak" 1977. godine. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1982. godine u klasi profesora Minje Dedića.

youtube.com/printscreen

Sonja Savić

Njen privatni život imao je mnogo uspona i padova, odbacivala je sve tabue, oštro je kritikovala svako licemerje i prema njenim rečima, opštu čamotinju i žabokrečinu kulturnog establišmenta.

Imala je jednu veliku ljubav koja je obeležila njen život, ali se završila tragično. Sa svega 15 godina se zaljubila u poznatog džez muzičara Vlajka Lalića i sa njim planirala zajednički život i osnivanje porodice. Nažalost, te planove omela je njegova prerana smrt 1990. godine kada se utopio. Povodom toga Sonja je jednom prilikom izjavila:

youtube.com

Sonja Savić je preminula 2008. godine

- Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom - bila je izričita Sonja.

Glumica je preminula 23. septembra 2008. godine u Beogradu od prekomerne doze heroina.

Sonja je sahranjena 25. septembra u selu Donja Gorevnica kraj Mrčajevaca, na sahranu je došla Dara Rančić, kojoj je Sonja držala časove, a ostalih kolega i javnih ličnosti drugih profesija nije bilo. To se pravdalo na razne načine. Od toga da su Sonju svi zaboraviti do toga da nisu bili obavešteni o datumu i mestu sahrane.

Sonju Savić ostavila je veliki trag u našoj kinematografiji, a najzapaženije uloge ostvarila je u filmovima "Mi nismo anđeli", "Uvod u drugi život", "Ni na nebu ni na zemlji", "Urnebesna tragedija", "Šećerna vodica", "Davitelj protiv davitelja", "Balkanski špijun", poslednju ulogu odigrala je u seriji "Vratiće se rode".

Bila je aktivna i kao rediteljka - "Prvi srpski tehno vodvilj", "Supernaut - Beograd andergraund", "Plej" i poslednji film "Šarlo te gleda".

Komentari (1)

Loading
Zoka

16.09.2021 18:19

Njen život je obeležila droga, a o lepoti... posebno da je bila najlepša glumica... sačuvaj Bože