IFRAN MENSUR SE OPROSTIO OD LANETA: Pa otkrio njihov POSLEDNJI RAZGOVOR!

Autor:

Zabava

10.09.2021

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Irfan Mensur i Voja Brajović se oprostili od Laneta Gutovića.

Republika

Foto: Republika.rs

Irfan Mensur ispričao poslednji razgovor sa Lanetom Gutovićem

 

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu održava se komemoracija Milanu Lanetu Gutoviću. O jednom od najpopularnijih srpskih i jugoslovenskih umetnika govorili su njegovi prijatelji i kolege.

Okupljenima se obratio u glumac Ifran Mensur koji je u ruci držao brojanicu. On je ispičao kako se upoznao sa Lanetom.

- Zdravo ja sam Irfan Mensur. Jao to je mnogo komplikvano, mogu li da te zovem Arif. A jel mogu ja tebe da zovem čika Lane, a kad ti tepam da kažam čika Laže i tako pedesetak godina. Poslednja poruka iz bolnice "Afir mnogo sam mator". Poslednji razgovor desetak dana pre bolnice "odoh ja da spavam, spava mi se", to mi je reakcija na ove teparije koje sam imao, moram ranije da legnem - rekao je Ifran.

Republika

Foto: Republika.rs

Irfan Mensur se oprostio od Laneta

Nakon njega okupljenima se obratio i Voja Brajović.

Republika

Foto: Republika.rs

Voja Brajović se oprostio od Laneta

 

- Lane nije voleo ovakve skupove, ali ja verujem da bi nam oprostio jer smo mi ipak dužni da se ovako sa njim oprostimo. Bio je neobično duhovit. Poredio bih njegov cinizam sa Matijom Bećkovićem. Moje mišljenje da je on jedan od naših najdarovitijih glumaca. Njegova virtuoznost u glumi je neverovatna. On je postavio visoku lestvicu glume. Mislim da tu negde čuči neki pesnik. Lane je bio verujući čovek i zato mu moram reći sa nadom "Zbogom i zdravo, zdravo Lane Gutoviću" - završio je Voja veoma emotivno.

Podsetimo, Milan Lane Gutović preminuo je 25. avgusta u 76. godini na Vojnomedicinskoj akademiji posle teške bolesti. Rođen je 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a ceo život je proveo u kraju, gde je i sahranjen. Lanetovi roditelji bili su prosvetni radnici. Otac Spasoje je predavao istoriju i geografiju, a majka Lepa je bila učiteljica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading