PORUKA PATRIJARHA PORFIRIJA PORODICI GUTOVIĆ ODJEKNULA GROBLJEM: Jedan čovek je otišao iz našeg naručja KOJI NAM JE ŽIVOT UVESELJAVAO I SEBE DAVAO! (VIDEO)

Autor:

Zabava

28.08.2021

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reči Patrijarha Porfirija potresle sve prisutne ispred kapele na Kumodraškom groblju!

Republika

Foto: Marko Pantić

Reči Porfirija porodici Gutović potresle sve prisutne!

U toku je sahrana Milana Laneta Gutovića, patrijarh Porfirije je bio onemogućen da fizički saučestvuje sa bolom porodice Gutović, ali je poslao poruku koja je pročitana glasno pred svima ožalošćenima, a koja je slomila sve prisutne, a porodicu najviše.

Njegove reči odjeknule su Kumodraškim grobljem:

- Mi smo danas blagodarni što su nam dali Milana, ne samo na pozorišnim daskama, ne samo na filmskom platnu nego zato sto ga nam je Bog dao kao Srbina, pravoslavca, hrišćanima, oca, prijatelja. Ovo je prvi praznik do najvećeg praznika, a to je Uskrs, da je Hristos vaskrsao radi nas i našega spasenja, a današnji praznik nam govori da je Bogorodica kao i mi svi na zemlji, umrla i da su je apostoli sahranili, a ožalošćeni su što nisu poverovali u vaskrsenje Hristovo.

Danas žalimo zato što nam je jedan čovek otišao iz našeg naručja, koji nam je život uveseljavao, koji nam je sebe davao, koji nas je za trpezom hranio, trideset i nešto godina bio sam u njegovom domu, bio je retko kad nasmejan, uvek ozbiljan, ali kada ga vidimo kod nas izaziva veliku radost i smeh. Milan je umro, pa će kao što je Hristos vaskrsao, i on živeti kroz svoja dela, on je činio ono što nije pokazivao, bile su reči patrijarha Porfirija upućene porodici Gutović.

Detaljnije pogledajte u videu:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading