(VIDEO) Diznijev film "Avantura u džungli" je ovog vikenda bio najgledaniji širom sveta

Autor: Republika

Zabava

03.08.2021

10:21

Na svetskim bioskopskim blagajnama film „Avantura u džungli“ nalazi se na prvom mestu po gledanosti, sa zaradom procenjenom na oko 90 miliona dolara.

Promo foto

 

Diznijev film „Avantura u džungli“ debitovao je na prvom mestu ovog vikenda jer je imao zaradu od oko 90 miliona dolara na globalnom nivou, uključujući 34,2 miliona dolara na američkim blagajnama, 27,6 miliona dolara na međunarodnim blagajnama i preko 30 miliona dolara na platformi Dizni+ na globalnom nivou.

Filmske kritike idu u prilog ovakvim rezultatima - „Avantura u džungli“ je veseo, šaren i smešan u sebe je utkao DNK „Pirata sa Kariba“ jer se kao i u toj avanturi traga za svetim predmetom u trci protiv onih koji su bili prokleti u potrazi za njim“.

„Avantura u džungli“ je savršen letnji avanturistički film koji dočarava omiljenu atrakciju tematskog parka  na velikom platnu kao što to može samo Dizni. Načinom pripovedanja i estetikom podseća na filmove „Indijana Džons“ i „Pirati sa Kariba“, s posebnom pažnjom posvećenom detaljima, uzbudljivim scenama, napetim borbama i obiljem porodičnog humora.

Promo foto

 

 

Olstar zavidnu glumačku ekipu čine Dvejn Džonson (The Rock), Emili Blant, Džejk Vajthol, Edgar Ramirez, Džes Plemons i Pol Đijamati.

Reditelj filma Džama Kolet Sera, poznat po svojim filmovima „Siroče“ i „Opasnost iz dubine“, je o radu na filmu rekao:

- Avantura u džungli dobro poznata pustolovina. To je jedna od originalnih parkova u Diznilendu, koju je zapravo dizajnirao Volt Dizni. Svi ga vole, ne samo zato što postoji već dugo, već zato što je to jedina vožnja u kojoj može uživati cela porodica. Možete da povedete bebu i baku, film u kojem čitava porodica može zajedno da uživa.

Ova letnju pustolovinu, koja se na repertoarima nalazi od 28. jula, možete pogledati u bioskopima širom Srbije.

Komentari (0)

Loading