NA BALKANU SE NE PRAŠTA USPEH

Autor:

Zabava

07.12.2017

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa uzdasima su televizijski gledaoci ispratili obračun u poslednjoj epizodi "Senki nad Balkanom", a posebno pogled VMRO aktiviste Hadži Damjana Arsova koji je razmenio s Tanetom ispred Glavnjače.

RepublikaFoto: Promo foto
Serija koja je potrebna Srbiji: Detalj iz Senki nad Balkanom

- Gledaoca morate da iznenađujete stalno. Inače postajete predvidljivi i dosadni. I mislim da je to jedna od karakteristika "Senki". Damjanova priča je do sada bila malo-pomalo otvarana, a sada se otvara do kraja i otkriva njegove namere. To je "jamb u najavi" za jedan stvarno bitan istorijski događaj koji je promenio sudbinu Balkana - počinje za Srpski telegraf razgovor Toni Mihajlovski, maestralni makedonski glumac.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Toni Mihajlovski

* Šta nas čeka od Damjana u narednim epizodama?

- Koliko se sećam, živ je i aktivan još neko vreme, a to košta mnogo tuđih života. Nadam se da ćemo ga gledati i u drugoj sezoni.

* Koliko su "Senke" odgovor na potrebe gledalaca iz bivše republike?

- Gledanost serije pokazuje najtačnije koliko je ona potreba. Mislim da je više odgovor na neka pitanja za koja smo vrlo malo učili ili uopšte nismo učili. I to veoma drzak odgovor.

RepublikaFoto: Promo foto
Senke nad Balkanom osvojile gledaoce

* "Senke" prikazuju i sve nepomirljivosti načelno sličnih naroda koji su pokušavali da opstanu pod jednom kapom...

- Svi smo mi divni narodi iz te bivše republike. Talentovani i pametni, miroljubivi i ratoborni, ljubazni i bezobrazni, časni i pokvareni, poslušni i prkosni. Pevamo i bijemo se, pa se posle ljubimo i plačemo, pa se opet bijemo. Svetu smo dali slovo i struju. Svetlost. I oduvek smo se takmičili međusobno. Svi mi. Ko je prvi došao? Ko se prvi rodio? Ko je veći Jugosloven, Makedonac, Srbin ili Hrvat i dr. Ko je najjači? Ko je najpametniji? Ko će koga da zaje*e više? I uspeli smo. I taman kako popunimo neku provaliju, dođe neko sa strane i napravi još veću.

RepublikaFoto: Promo foto
RepublikaFoto: Promo foto
Univerzalac: Toni kao Azem u "Paradi", a igrao je i u filmu "Bure baruta"

* Šta ne opraštamo jedni drugima: sličnosti ili razlike?

- Jedni drugima ne opraštamo uspeh, bežimo po svaku cenu od sličnosti, a razlike izmišljamo ako ih nema.

RepublikaFoto: Promo foto
Senke nad Balkanom

* Gledali smo vas već u nekoliko srpskih filmova. Da li je saradnja recept za uspeh naših malih kinematografija u regionu?

- Recept su kvalitetni i autentični filmovi i serije. Nešto što je naše, a što bi se dopalo drugima koji nisu sa ovih prostora. Stalno nam serviraju kako bi izgledala danas reprezentacija Balkana u fudbalu, košarci i drugim sportovima. Ova serija je nešto slično tome. Verujem da bi i svaki film ovakvog sastava, pa čak i pozorišna predstava prošli slično.

* Koliko naše živote oblikuju mediji i gde je granica zdravog razuma, slobodnog izbora?

- Danas slobode ima sve manje i manje i u ime slobode smo postali roblje. Više je i ne prepoznajemo. Robovi smo medija i lažnih vesti koje nas odvlače sa pravog načina razmišljanja. Probajte da slobodno radite ili kažete šta hoćete i svi će vas proglasiti ludim. Slobodan izbor je samo nekoliko prihvatljivih opcija koje su na ponudi. Sve drugo bi moglo da vas košta slobode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading