KO VUČE KONCE U "SENKAMA": Tajne službe razbucale kraljevinu

Autor:

Zabava

05.12.2017

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako Tane i Stanko nisu otkrili ko je slikaru Avramu doturio žilet da se ubije, još jedna obezglavljena glava - ovog puta istaknutog žandarma koji je hrabrost i patriotizam dokazao na Kolubari, bez sumnje ukazuje na to da se iza svega krije ozloglašena Anenerbe organizacija, koja je i u Beogradu tragala za Longinovim kopljem.

RepublikaFoto: Promo foto
Senke nad Balkanom

BOG JE SA NAMA

Stoga je pažnju gledalaca opet privukla Maja Davidović, ali sedma epizoda je konačno razrešila dilemu da bogata naslednica ipak ne diriguje sečom glava po Beogradu. Ona je, izgleda, iskrena i uporna u nameri da otkrije ko je očev tajni partner i suvlasnik banke iz Beča, o kome nema nikakav iscrpniji trag. U nastavku ćemo, očigledno, tek otkriti kako je ona završila na fotografiji s maskom u podzemnom leglu okultne sekte, ali i kakva će njena stvarna uloga biti u razotkrivanju onih koji se kriju iza natpisa "Bog je sa nama" i koji su kumovali da se razbuca Kraljevina SHS.

Za priču nije važno da li su likovi izmišljeni ili ne, već realnost da su u Beogradu mnoge organizacije imale svoje ćelije, kaže Stojiljković

- Za priču nije bitno da li je ona izmišljen ili stvaran lik, da li je banka postojala ili je priča utemeljena na nekim drugim ljudima ili događajima. Realnost tih godina je bila takva da su sve ključne tajne službe imale ćelije po Beogradu. Nema tajne službe koja se nije umešala ili bar pokušala da vuče konce i utiče na sve veće događaje na ovim prostorima, a uzmimo za primer samo godinama kasniji događaj - 27. mart, koji je isprovocirao i organizovao britanski MI5. Za ovu priču važno je to da su general Živković, kao jako loša ličnost, i slab vladar kralj Aleksandar samo olakšali rasparčavanje jedva stasale države - kaže Dejan Stojiljković, jedan od scenarista "Senki nad Balkanom".

RepublikaFoto: Promo foto

TRULA DRŽAVA

Moćnici iz senke doprineli su najviše tome da hadži Damjan, član terorističke organizacije VMRO, pobegne iz Glavnjače, a čija će sloboda kasnije biti presudna za vođenje i organizovanje ubistva kralja u Marselju. "Nešto je trulo u državi", dvosmislena je bila izjava Anta Pavelića kad policajci nisu optuženog Damjana doveli pred sudiju.

Stojiljković: Gledaoci će se iznenaditi Vojinom Đukićem

RepublikaFoto: Promo foto
Senke nad Balkanom!

Priča se do sada ipak razmotala kada je reč o politici prema Rusima. General Petar Živković poručuje državnom tužiocu Vojinu Đukiću da su oni njegova briga, a gledaoci su svedočili i tome da se, ubrzo pošto je general Vragnel spakovao kofere, slovenska braća izbacuju iz posla s opijumom.

RepublikaFoto: Promo foto
Senke nad Balkanom!

Kao nagoveštaj šta će se gledati u narednim epizodama jeste i Tanetova više puta izgovorena opomena da se pripazi na tužioca Đukića jer bi on mogao biti sledeći koji će ostati bez glave na ramenima, pa se u međuvremenu na društvenim mrežama pojavila teorija po kojoj je Đukić bio jedan od prisutnih kad je odrubljena glava prostitutki Mari.

- Gledaoci će se iznenaditi Vojinom Đukićem u narednim epizodama - kratko poručuje Stojiljković, ne želeći da otkrije više - da li je on infiltriran u grupu ili pak lojalan član tajne skupine iz koje će kasnije proisteći SS odredi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading