POSLEDNJE REČI SONJE SAVIĆ I DALJE ODZVANJAJU: Glumica je imala veliki strah o kojem je godinama ćutala!

Autor: Republika.rs

Zabava

28.06.2021

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sonja Savić ostavila je večni trag u domaćoj kinematografiji, a njene reči zauvek će se pamtiti.

Foto: youtube.com/printscreen
Sonja Savić

Sonja Savić tragično je skončala 2008. godine kada je pronađena mrtva u svom stanu, a kao uzrok zvanično je saopšteno da se preodzirala.

 - Ono čime mogu da se ponesem, ne ponosim, nego ponesem, to je što sam uspela da izbrišem granicu između života i poziva. Da li to svaki put uspešno dočaram i do koje mere mogu da vladam scenom ne znam. Trudim se da moja reč dovoljno dugo putuje da može publici da zadrži pažnju, jer, i posle toliko godina, ja i dalje brinem o tome šta publika misli - rekla je Sonja u intervjuu koji je dala dva meseca pre smrti, u julu 2008. godine, za crnogorske "Vijesti".

U ovom razgovoru, na stepenicama gradske tvrđave u Nikšiću, podsetila se reči svoje bake koja joj je uvek govorila da se u ljudskim očima sve može pročitati. U njenim očima tada se videla tuga i samoća.

- Ima još jedna bakina izreka koje se često setim – žagre ti se oči. Danas bi mnogim generacijama, kada prođe ponoć, mogli to da kažemo. A njima oči žagre od ko zna čega, a to nije dobro ni za njih ni za porodicu. Izgleda da je samoća cena moje slobode - rekla je glumica.

Sonjina majka nic godinama nakon njene smrti nije mogla da se pomiri sa ovom tragedijom koja ju je zauvek zavila u crno:

Dosta je vremena prošlo, a ja i dalje gledam sve ono što se ponovo emituje na televiziji. Teško mi pada, ali volim da je vidim. Volim sve njeno da gledam. Zamislim da je živa, i da će se pojaviti. Najviše volim film "Šećerna vodica" sa kojim je dobila nagradu u Puli. Ima ona dosta filmova, a koji se više ne prikazuju - ispričala je svojevremeno Mikaina za portal Republika.rs

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading