Otkrivamo ko se krije na čelu tajnog društva u "Senkama": Iza maske je bogata Maja?

Autor:

Zabava

28.11.2017

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glave seče Himlerova organizacija, iz koje su proistekli SS odredi, a uskoro saznajemo i kakvu ulogu u tom tajnom društvu ima lepa bogatašica.

RepublikaFoto: Promo foto
Senke nad Balkanom!

Odgovor na pitanje ko seče glave po Beogradu, postao je jasniji nakon šeste epizode "Senki nad Balkanom". Nema više dileme da se iza mnogih tajni krije ozloglašeno društvo, iz kog će kasnije proisteći SS odredi.

PRETEČA SS ODREDA

Autori su uspeli da šokiraju scenom kada se u tajne odaje kao žrtva na obred prinosi prostitutka Mara. Njenu glavu preseca raspojasani i hladnokrvni Gabrijel Maht, poslat u Srbiju da sredi stvari, u prisustvu članova te masonske i sektaške grupe. Ispod maski, sve ukazuje na to, kriju se ugledne ličnosti tog vremena, čak i moćni Nikola Pašić, a očigledno je i to da na tronu sedi osoba pod maskom čija se boja razlikuje od drugih i koja se krije iza imena Grof. Da li je slučajno ili ne, ali ta maska nalik je onoj koju u ruci Maje Davidović vidimo na jednoj od fotografija!

Da li je bogata naslednica na čelu tajnog društva, pitanje postaje dramatičnije nakon scene u poslednjoj epizodi, kada vidimo bogatu naslednicu zamišljenu ispred očevog portreta i simbola tajnog društva, identičnom onom na tabli banke, i koplja za kojim svi tragaju.

RepublikaFoto: Promo foto
Senke nad Balkanom!

- Ona je razmažena bogatašica, revolucionarna, bahata, a opet pravdoljubiva, iskrena... - rekla nam je Marija Bergam pre više meseci o ulozi Maje Davidović.

To ne isključuje mogućnost da je kao pustolovna brbljivica zalutala među opasne ljude, a zahvaljujući svom ocu, dospela je i do vrha mračne organizacije, ne sasvim svesna kuda sve to vodi. Svakako, gledali smo i kako besomučno laže Taneta dok ne bude priterana uza zid.

Scenario može biti i da će ona poslužiti kao mamac za otkrivanje zlog uma koji stoji iza krvoprolića u Beogradu. S obzirom na njeno poreklo i veze, sasvim je moguće da je ona jedina koja može da uđe u podzemno leglo okultne sekte i odatle prokrči put Tanetu i ekipi da se izbore sa pošasti.

RepublikaFoto: Promo foto
Senke nad Balkanom!

BIĆE KRVI DO KOLENA

Ko se krije na tronu i o kakvom je kultu reč, ponovo za Srpski telegraf govori jedan od scenarista serije Dejan Stojiljković.

- Anenerbe je organizacija Hajnriha Himlera, iz koje su proistekli SS odredi. Na području SHS su operisali i to je provereno, ali su imali ćelije i u Beogradu tražeći Longinovo koplje. Iza maske na centralnom tronu nije istorijska ličnost jer nismo smeli nikoga da opteretimo i pripišemo mu okultne radnje, ali je neko koga od početka gledamo u svakoj epizodi - ističe Dejan Stojiljković.

Prema njegovim rečima, odredi su formirani sa ciljem da istražuju praistoriju, arheologiju, ali i paranormalne pojave u cilju potkrepljivanja "teorije arijevske rase".

Iako je u poslednjoj epizodi bilo krvi do kolena budući da u zatvoru vene preseca i slikar Avram, saznajemo da će nova doneti "pravi Kosovski boj".

Crno sunce

Osim što slika kojom su opsednuti i slikar Avram i princ Đorđe Karađorđević podseća na kukasti krst, deo je iste mitologije iz koje su nacisti uzeli simbol svastike. Dok svastika simboliše sunce, napredak i život, nacističko obeležje pamtimo kao vesnika smrti. Crno sunce je u nacističkom tumačenju nevidljivo i time simboliše okultno. Može se smatrati da je to sam bog, ali simboliše i transformaciju iz nižeg oblika čoveka do nacističkog ideala natčoveka. Crtajući ovaj simbol na zidu, Karađorđević je predvideo uspon Trećeg rajha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading