"Srcem kroz ravnicu" nastavlja svoj put: OJ, KARLOVCI, MESTO MOJE DRAGO

Autor: Republika

Zabava

29.04.2021

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srcem kroz ravnicu" je televizijska putopisna emisija, koja je nastala sa idejom da se na jednom mestu predstave sve lepote srpske kulturne baštine na severu zemlje, osvetle podaci iz zaboravljene srpske istorije na ovim prostorima, ali ukaže i na savremena postignuća, ulaganja, nove kulturne, turističke sadržaje kao i ulaganja u ekonomski, infrastrukturni i svaki drugi razvoj severa Srbije.

RepublikaFoto: Promo foto

Emisiju vode poznata i voljena televizijska lica Nina Radulović i glumac Slaviša Čurović. Emisija obiluje prelepim kadrovima iz poznatih i manje poznatih krajeva severne srpske pokrajine, snimanih najsavremenijom opremom u full hd rezoluciji, sa dve kamere i dronom.

U svakoj epizodi domaćini imaju veliki broj sagovornika od zvaničnika koji vode grad, javnih ličnosti (glumci, sportisti, muzičari…,) koji su najbolji brend ambasadori za određeni grad, ili mesto, do „običnih“ i neobičnih ljudi, porodica sa velikim brojem dece, porodica umetnika...

Emisija će se emitovati na kanalima : Balkan trip, Star tv, Agro tv, kao i na RT Vojvodina i brojnim lokalnim televizijskim kanalima u Vojvodini tokom narednih godinu dana, počev od aprila 2021., do aprila 2022. godine.

U prvoj epizodi koja je emitovana 15. aprila prikazan je  grad posebnog šarma, fascinantne arhitekture, koji leži u basenu nekadašnjeg Panonskog mora, Sombor. Jedan je od prvih slobodnih kraljevskih gradova u Bačkoj, koji svoju bogatu i slavnu istoriju, kulturnu baštinu duguje ne samo brojnim događajima koji su ga obeležili, već i poznatim Somborcima, među kojima je i trenutno najbolji igrač NBA lige, Nikola Jokić.

U drugoj epizodi, grad domaćin biće Sremski Karlovci. Kroz njegove tajne, istoriju, tradiciju, kulturu, vinograde i vinarije provešće nas jedno od naših najprepoznatljivijih i najlepših TV lica, Nina Radulović.

- Vodimo vas u jedan od najlepših malih gradova severoistočne Evrope, Sremske Karlovce. Grad muzej kako ga popularno zovu, prepoznatljiv je po crkvama, palatama, poznat po odličnom vinu, nerazdvojan od imena Branka Radičevića. Centar duhovnosti zbog čega ga zovu Srpski Sion, odiše duhom istorije i  tradicije. Ovde je nastala jedna od najstarijih Gimnazija , jedno od najstarijih lovačkih društava, jedna od najstarijih apoteka koja i danas radi, a u  Sremskim Karlovcima je održana i prva pozorišna predstava - istakla je Radulovićeva.


Na samo 80 kilometara od Beograda i desetak od Novog Sada, Karlovci su svojom bogatom istorijom i kulturom uspeli da se izdvoje kao omiljena turistička destinacija kako domaćih, tako i stranih turista. 

- Iako mali grad, sa oko 8500 stanovnika, Sremski Karlovci imaju bogatu istoriju i mnogo toga za obići, zato je ovo omiljena destinacija kako za domaće, tako i za inostrane turiste. Ekipa emisije „Srcem kroz ravnicu“ imala je priliku da uđe  i snimi Sabornu crkvu, u kojoj se nalazi 11 uljanih slika Paje Jovanovića, Donju crkvu u kojoj je zavladičen P. P. Njegoš, a platan u njenom dvorištu podiže temelje hrama, Patrijaršijski dvor- letnju rezidenciju Patrijarha, karlovačku gimnaziju, ali i muzej šibica jedini u Evropi takve vrste , sa preko 40000 eksponata iz celog sveta - u dahu navodi najvažnije lokalitete Sremskih Karlovaca lepa voditeljka.  

Pored velikog broja znamenitosti, rodno mesto Branka Radičevića, poznato je i po izvrsnoj hrani, odnosno vinima. 

- Pored uživanja u tradicionalnom kuglofu, istražili smo poreklo Bermeta i saznali zašto je to najbolje vino za muškarce, kada ga piju žene. Sremski Karlovci, na osamdesetom kilometru od Beograda, pravi su miran gradić u kom pored vožnje starim fijakerom, ili uživanju u jelima u jednom od restorana lokalne kuhinje, možete da saznate detalje iz istorije našeg naroda, sa prostora severne srpske pokrajine - konstatuje Nina Radulović.

Premijerno emitovanje druge epizode serijala „Srcem kroz ravnicu“ zakazano je za danas, četvrtak od 18h na kanalu Balkan Trip.

Reprizna izdanja zakazana su za petak, 30. april i subotu 1. maj.

U petak od 18h na programu AGRO TV a istog dana od 19:15 na kanalu Star TV. Za sve one koji propuste navedene termine, u subotu emisiju "Srcem kroz ravnicu" mogu pogledati na RTV Vojvodina u terminu od 19:15.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading