(VIDEO) Zadatak umetnosti je da prkosi negativnim događanjima u vremenu u kojima nastaje

Autor:

Zabava

10.04.2021

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš poznati pijanista, tenor i modni kreator Stefan Đoković ovaj put se odvažio na novi projekat do sada neviđen na našim prostorima.

Foto: Promo
Stefan Đoković

Spot za čuvenu Šopenovu Revolucionarnu Etidu  snimljen je na najvišem produkcijskom nivou kao spoj arhaičnog i modernog, efektne rasvete i ambijenta kao i same virtuoznost i izražajnog sviranja čime je umetnik želeo da na najbolji način približi publici klasičnu muziku.

"Zadatak umetnosti je da prkosi negativnim događanjima u vremenu u kojima nastaje. I cela ova situacija je uticala na globalno plasiranje umetnosti. Tokom prethodne godine su otkazani gotovo svi koncerti, te sam želeo da  smislim novi nacin da iskažem svoj muzički i scenski izraz I da kao do sada to učinim na najvišem nivou.  Smatram da je ovo put da se svima približi klasična muzika jer je ona ipak nešto što opstaje vekovima i za to postoji razlog.

Foto: Promo

Reakcije ljudi svih uzrasta na nju su bile sjajne a meni je želja i zadatak kao umetnika da klasičnu muziku promovišem. Takođe kroz ovaj koji je prvi u nizu ekranizovanih klavirskih izvođenja želim da promovišem srpski pijanizam I umetnost širom sveta, što ću činiti izmedju ostalog i na Solistickom Koncertu u Sankt Petersburgu u maju ove godine".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading