NAKON SKANDALA U POZORIŠTIMA I LEPE VESTI: Dodeljena prva nagrda "Nebojša Glogovac"!

Autor:

Zabava

03.04.2021

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu danas je prvi put dodeljena nagrada "Nebojša Glogovac".

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ, Foto:Promo
Nagrada "Nebojša Glogovac" prvi put je dodeljena danas...

Jugoslovensko dramsko pozorište prvo je prekinulo saradnju sa Branislavom Lečićem nakon što je izbio skandal sa slučajem Danijele Štajnfeld, međutim iz tog pozorišta sada stižu i lepe vesti.

Naime, ovo pozorište danas proslavlja Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta i kao i uvek dodeljuje posebna priznanja glumcima. Ova godina posebno je važna za JDP jer je prvi put dodeljena nagrada "Nebojša Glogovac". Ovo priznanje uručeno je mladom glumcu Miodragu Miši Dragičeviću, rođenom bratu popularne glumice Tamare Dragičević. 

RepublikaFoto: Printscreen
Miodrag Dragičević igrao je u velikom broju domaćih serija i pokazao se kao odličan glumac...

Mladi glumac proslavio se ulogama u serijama "Vojna akademija", "Urgentni centar", "Ubice mog oca" i "Žigosani u reketu", gde je sve oduševio svojom glumom, te se čini da je sasvim opravdano dobio ovu prestižnu nagradu.

- Hvala vam što je nagrada koja nosi njegovo ime pripala meni. Imao sam sreće da delim kadar s njim. Rekao mi je "Dobar si, mali. Radićemo mi velike stvari". Posle se nismo videli, a nismo uspeli da snimimo tu poslednju scenu- rekao je Miša prilikom preuzimanja nagrade i na taj način izazvao je lavinu emocija.

 

Priznanje za najbolje glumačko ostvarenje nazvano po legendarnom dramskom umetniku postaće tradicionalno i dodeljivaće se svake godine, 3. aprila na Dan JDP,  one koje postoje godinama unazad kao što su Godišnje nagrade i Nagradu za lepotu scenskog govora “Dr Branivoj Đorđević”, kao i nagrada iz Fonda “Branka i Mlađa Veselinović”.

Nebojša Glogovac prvi put je igrao na sceni JDP-a 1993. godine, odglumio je mnogo predstava od kojih su verovatno najpoznatije "Hamlet" i "Šine" . Glumac je preminuo 9. februara 2018. godine ostavljajući Srbiju u neverovatnom žalu koji idalje traje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading