ČUVALA UMRLICU KOLEGINICE: Bizaran potez slavne Olivere Marković ŠOKIRAO JAVNOST!

Autor:

Zabava

03.04.2021

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon smrti Olivere Marković, otkriveno šta se nalazilo u njenim ličnim stvarima!

RepublikaFoto: facebook/FilmskeGromade
Čuvala uspomenu od stariije koleginice... Olivera

Ličnost i delo jedne od najvećih umetnica 20. veka retko kome je ostala nepoznanica, a sada je njen sin Goran otkrio koliki je ustvari bio karakter i veličina Olivere Marković.

Olivera je preminula u julu 2011. godine, a u oktobru je održan i program posvećen glumici u Narodnom pozorištu u Beogradu. Pred kraj, njen sin, reditelj i dramski pisac Goran Marković predao je kustosu Muzeja lične stvari koje su pripadale njegovoj majci.

Foto: youtube.com/printscreen
Olivera u seriji "Bolji život...

Pored vizit-karte, kutije za nakit i veštačkih trepavica, pažnju je naročito privukla umrlica zvezde narodnog pozorišta Žanke Stokić.

Naime, prema rečima njenog sina,  Olivera je umrlicu skinula sa jednog drveta neposredno nakon sahrane starije koleginice 1947. godine. To "parče papira" čuvala je čak šest decenija.

Zanimljivo je da je Žanka glumila "prvu" Gospođu ministarku, dok se Olivera oprobala u istoj ulozi par godina kasnije.

 

 

Podsetimo,  Žanka Stokić  je, pod optužbama da je sarađivala sa okupatorima, izvedena pred Sud za suđenje zločina i prestupa protiv nacionalne časti 3. februara 1945. godine. Posle dužeg većanja, osuđena je na osam godina gubitka nacionalne časti. Nije imala branioca, a kazna je bila i društvenokoristan rad. Nakon što je molila da se vrati umetničkom životu, dobila je ponudu da zaigra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Organzam joj je bio već izmučen, i preminula je tri dana kasnije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading