PREMINUO POZNATI GLUMAC: Zoran Simonović umro od posledica korona virusa!

Autor:

Zabava

01.04.2021

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filmski i pozorišni glumac Zoran Simonović preminuo je u 77. godini od posledica korone.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Zoran Simonović

Zoran je rođen 11. januara 1944. godine u Blacama, a preminuo je 27. marta 2021. godine u Beogradu. U toku svoje pedesetogodišnje karijere glumio je u niz domaćih i inostranih filmova i TV serija, između ostalih "Srećni ljudi", "Tale", "Drugo stanje", "Polenov prah", "Gluvi barut", "Odbornici", "Posjeta", "Autogram", "Ljubav i bijes", "Nevjeste dolaze", "Todora", "Ćilim", "Kože", "Veliki talenat"," Vanbračna putovanja", "Švedski aranžman", "Krivda"," Praški student", "Poslednji valcer u Sarajevu", "Belle Epoque" i mnogo drugih. 

Takođe je igrao i veliki broj glavnih uloga u predstavama narodnog pozorišta u Sarajevu, kao i u Beogradskom dramskom pozorištu. Jugoton je objavio albume njegovih monodrama Todor Aferim i Oci Sutjeske. Simonović je redovno sarađivao sa najvećim imenima iz domaćeg šou biznisa, i znatan broj puta je nastupao u raznim zemljama u Evropi i Aziji. 


Objavio je i nekoliko knjiga pesama, između ostalih "Okačeni Pogled", a njegova poezija se takođe može pročitati i u knjizi Branislava Bojića "Pesme o Majci": Antologija pesama o majci. Simonović je bio član Srpskog književnog društva. 
Ostaje upamćen kao vrstan i mnogostrani umetnik.    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading