LJUBIŠA RISTIĆ BRUTALNO ISKREN: Odvratno je da Mira Karanović glumi Miru Marković

Autor: Republika

Zabava

31.03.2021

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reditelj i nekadasnji predsednik Jugoslovenske levice Ljubiša Ristić i advokat Toma Fila govorili su o bivšem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću i seriji Porodica.

RepublikaFoto: ST/Vlada LUKIĆ
Ljubiša Ristić

Oni su govorili o Slobodanu Miloševiću, njegovom hapšenju, Hagu i 20-godišnjici pada nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ sa vlasti.

Na početku se u emisiju uključila Tijana Marković koja u seriji Porodica glumi Mariju Milošević. Ona je govorila o svojoj ulozi u ovoj seriji.

- Ne bih komentarisao seriju dok ne prođe, ona nije dokumentarna. Haški tribunal je osnovan da bi se osudio MIlošević: Kad sam došao to veče kod MIloševića bilo je mnogo ljudi, kad je bilo hapšenje, bio je i Čeda Jovanović, pravio se da me ne poznaje. Sloba mi je rekao da pogledam dva dokumenta, prvi je bio potpisana garancija da ga ne hapse zbog Haga. Drugi dokument je potpisao Đinđić da ga neće poslati u Hag, da mu neće dirati imovinu i porodicu, sve tri stvari je Đinđić slagao. Ja sam Slobi rekao da su te garancije za tu noć - kaže Toma Fila.

RepublikaFoto: youtube.com/Nas gost
Toma Fila

- Neću da se vraćam u 2001, odgovaraću šta ha hoću - kaže Ljubiša Ristić.

- Banda iz Surčina je visila na ogradi i pokušavali su da otmu Miloševića sa pokradenim dugim cevina, pokušali su da pod državnim nadzorom kidnapuju MIloševića i odvedu gau Tuzlu. Pavković je sutradan povukao vojsku, samo je ostavio BOV-ove, da bi mi izginuli - kaže Fila.

- Sve je to bila nameštaljka da neko pogine i da se napravi priča, ja sam pokušavao da upoznam svetsku javnost sa time što se događa. Video sam te krimose koji su to veče visili napolju okolo, a narod je bio tu. Milšević mi je rekao da idem, a shvatio sam da me je tad čuvao, bio sam pola sata te večeri i otišao, a sutra se desilo ono što Toma priča. Strašno je da 20 godina lažu sve o tome. Odvratno je da Mira Karanović glumi Miru Marković - kaže Ristić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Mirjana Karanović

- Sramota je da smo mi izručili predsednika Hagu, i tri generala. I Amerikanci su mi u Hagu rekli da je sramota da se izruči predsednik i da oni to nikad ne bi uradili. On je prodan Hagu. On je tamo umro od iscrpljenosti, a znao je šta ga tamo čeka. Da je on u Dejtonu potpisao nezavisnost Kosova kao što mu ne nuđeno, dobio bi Nobela. A nije hteo da beži iz zemlje, kaže Fila.

- Grčki ministar Papuljas nam je rekao da su Amerikanci u oktobru 1998. predložili da MIlošević sa porodicom bira zemlju u koju će se skloniti, ali je izbačen - kaže Ristić, prenosi Espreso.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Miki

01.04.2021 06:45

U pravu se gospodine Risticu.Mirajana Karanovic u ulozi Mire je ruganje narodu.Ona je glumica koja je zaduzena za uloge srbomrzitelja, a nikako uloge koje ispisuju stranice osoba iz nase istorije.

Ir

04.04.2021 14:16

Tuzno je da je Lj.Rustic bio 'ljubimac' jedne duboko frustrirane i poremecene osobe koja je izivljavala svoje bolesne ambicije na racun naroda, tako da Risticu bilo bi ti bolje da kriticki ispitas svoje stavove i gde si ti bio u tom vremenu i koga si podrzavao?!?! Da imas obraza ne bi se vise javno pojavljivao, a ne komentarisao Miru Karanovic koja se bavi svojim poslom! Ti si odvratan!