NA DANAŠNJI DAN PREMINUO JE MARINKO MADŽGALJ: Tuga za glumcem ne prestaje!

Autor:

Zabava

26.03.2021

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac Marinko Madžgalj preminuo je pre pet godina na današnji dan od raka pankreasa s kojim se dugo borio.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Marinko Madžgalj 

Neutešna porodica svake godine obeležava pomen proslavljenom glumcu koji je 26. marta 2016. godine izgubio bitku sa opakom bolešću.

Ni njegovi prijatelji ga ne zaboravljaju, a Ognjen Amidžić je nedavno napravio i emisiju posvećenu sećanju na Madžgalja u kojoj su gosti bili Andrija Milošević, Aleksandar Srećković Kubura, Dušan Kovačević i Lako Nikolić kada su pričali anegdote o preminulom prijatelju.

Marinko je za opaku bolest saznao prekasno, te je jedne večeri prevezen u KBC "Bežanijska kosa". Tamo mu je dijagnostikovan karcinom i jedan period proveo je u bolnici na lečenju.

Sahranjen je 29. marta na Novom bežanijskom groblju uz zvuke pesama "Jedan dan života", "Mama Huanita", "Bolujem ja", "Tiho noći", "Na te mislim", "Što se bore misli moje".

Foto: e-stock/Č. VUKOJIČIĆ
Mural pored "Ateljea 212" posvećen Marinku Madžgalju

Marinkova majka, Mirjana, je prvi put nakon smrti smrti sina progovorila prilikom svečanog otkrivanja murala posvećenom pokojnom glumcu pored "Ateljea 212" pre samo nekoliko nedelja, a tom prilikom je otkrila samo delić tuge koji proživljava usled gubitka sina. 

- Hvala svima koji su došli na ovu ideju da se ne zaboravi moj Maki. Nedostaje mi svakog dana i teško je sve ovo za jednu majku. Ne prođe dan da ne pomislim na njega. Jako je voleo da radi, stalno je bio zauzet. Obožavao je Beograd i Kotor, to su bili njegovi gradovi. Kad god bi negde otišao, ja bih ga zvala i govorila mu: “Sine dođi, spremila sam sarme”. Obožavao je da jede sarme - rekla je ona za "Alo" kroz suze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading