ĆERKA BORISA KOMNENIĆA NEUTEŠNA: Održana komemoracija istaknutom glumcu! (FOTO)

Autor:

Zabava

11.03.2021

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Boris Komnenić, proslavljeni glumac, preminuo je 7. marta u Beogradu nakon duge i teške bolesti u 67 godini. Povodom njegove smrti danas je održana komemoracija posvećena ovom istaknutom umetniku u Narodnom pozorištu.

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Komemoracija Borisu Komneniću 1957-2021.

Na komemoraciji o Borisu su danas govorile umetnica Vida Ognjenović i upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić.

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Vida Ognjenović

Omažu posvećenom Komneniću prisustvovala je i njegova ćerka Nika o kojoj je mnogo puta govorio, i osvrtao se na period tokom rata kada je bio odvojen od nje. Ona je veoma teško podnela očevu smrt i tokom cele komemoracije nije mogla da zaustavi suze. 

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Žali zbog gubitka kolege... Petar Božović
Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Nika Komnenić, Borisova ćerka sa Nelom Mihajlović

- Bio je glumac koji nije nametao svoj lik ulogama, već je uspevao da razvije dijalog sa njima, da ih oseti njihove slabosti radosti i patnje. Kad god sam ga pozvala: "Borise". On bi mi odgovorio: "Borim se, borim se, i te kako. Zbogom, veliki glumče - uputila je poslednji pozdrav, Vida Ognjenović dok se Vujićeva oprostila veoma emotivnim rečima:

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Nije mogao da sakrije suze... Nebojša Dugalić

- Mi i dalje istražujemo bičkovanje Hrista. Danas je dan kad na put kreće lep, plav, neobičan, izuzetan, veoma pošten, iskren, nikad zadovoljan, gospodin glumac, Boris Komnenić. Upoznala sam ga jos na Fakultetu dramske umetnosti. Gledala sam u njega, kao i ostale kolege, u čudu. Bili su sjajni glumci, pratila sam ih po hodnicama. Gledala sam Borisa koji je voleo tišinu jer je ona istina. Zato je danas divan dan. Gosodin glumac Boris Komnenić, koji nas je toliko voleo, pobliku i kolege i sve ostale umetnosti. Pun ljubavi, zaintersovan, neobičan, njeogvo lično ja je bilo posebno. Danas je divan dan, kada na svoj put kreće blistavi gospodin glumac Boris Komnenić. Želimo mu sreću, svetlost... Tamo ga čekaju drage kolege. Šire ruke. Nek mu je srećan i lak put.  

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Nika Komnenić

Boris Komnenić rođen je 29. marta 1957. godine u Puli. Posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji "Bolji život", kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su "Tajvanska kanasta", "Bal na vodi", "Špadijer jedan život", "Gore dole", "Vratiće se rode", "Miris kiše na Balkanu", "Sinđelići", "Apofenija" i drugi.

Komentari (0)

Loading