Markovi murali poklon Beograđanima!

Autor:

Zabava

17.11.2017

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Ćulum, mladi beogradski primenjeni slikar, već godinama oslikava beogradske ulice, a njegovi murali Novaka Đokovića, Vulverina iz "X-mena" i ostalih superheroja mladih generacija pravo su blago koje je poklonio sugrađanima.

Foto: Promo foto
Mural Novaka Đokovića!

- Inspiraciju sam izvukao baš iz toga što sam ljubitelj superheroja, Marvela i X-mana... Konkretno tim radom sam hteo da ostavim upečatljiv utisak na prvu loptu, iskažem njegovu snagu, a i u isto vreme starost i već gubitak snage. To je jedna od prepoznatljivih karakteristika „vulverina", njegov izraz lica sa očima kad je besan - kaže Ćulum.

Osim umetničkih dela kojima se ponosi, Ćulum je oslikao i najlepši ulaz u stambenu zgradu u Beogradu koja je ujedno i njegov dom u Bulevaru despota Stefana.

RepublikaFoto: Promo foto
Marko Ćulum

Njegova najnovija postavka pod nazivom "Kutija za heroje" predstavljena je u jednoj prodavnici u tržnom centru „Delta", a reč je o oslikanoj kutiji u kojoj će svi zainteresovani do nedelje moći da naprave svoj video i da ga podele na društvenim mrežama i tako steknu pravo učešća u nagradnom konkursu "Heroj svakoga dana".

- Umetniku je uvek interesantno raditi uživo u prostoru. Kutija heroja je rad koji je inspirisan ženskom nežnošću, ali i snagom i svakodnevnim heroizmom. Otud pojavljivanje ruža koje su simbol nežnosti i ženstvenosti - dodaje Ćulum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading