Panonski Mornar u najužem krugu ispraćen na večni počinak: Balašević sahranjen uz pesmu "Olivera"!

Autor: Dušan LUKIĆ

Zabava

22.02.2021

04:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni kantautor Ðorđe Balašević sahranjen je juče oko 13 časova na Gradskom groblju u Novom Sadu uz pesmu "Olivera", koja je posvećena njegovoj supruzi. Od kapele do grobnog mesta tamburaši su svirali Ðoletove pesme, a Panonski Mornar ispraćen je na večni počinak bez prisustva sveštenika.

Foto: Printscreen/Republika
Sahranjen panonski mornar

Porodica je angažovala i privatno obezbeđenje, koje je zatvorilo sve prilaze groblju, da bi sahrana bila obavljena u najužem krugu.

U miru i u suzama supruga Olivera, ćerke Jovana, sa suprugom Aleksandrom Jovanovićem, i Jelena, te sin Aleksa ispratili su dostojanstveno svog Đoleta. U tužnoj povorci bili su samo najbliža porodica i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i gradonačelnik Ljubljane.

Foto: ST/D. LUKIĆ

Kada se porodica razišla, grobnom mestu, na kome su najbliži ostavili bele ruže, koje simbolizuju nevinost i duhovnu ljubav, počeli su da prilaze i Balaševićevi poštovaoci, koji su polagali cveće i palili sveće. Na dan sahrane u Novom Sadu, koji posle smrti legendarnog kantautora, prema rečima mnogih, više nikada neće biti isti, proglašen je juče i dan žalosti.

Podsećamo, Ðorđe Balašević preminuo je u 67. godini u petak, 19. februara, u Kliničkom centru Vojvodine, a kako je Srpski telegraf pisao, umro je s imenom supruge Olivere na usnama. Tri dana pre tragičnog ishoda slavni muzičar je primljen na bolničko lečenje zbog obostrane upale pluća, koja mu se razvila usled koronavirusa. Pre godinu dana Balaševiću su zbog infarkta ugrađeni stentovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading