BREGOVIĆ: Rusi se uvek zalagali za Srbe

Autor: sputniknews.com

Zabava

15.11.2017

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski muzičar Goran Bregović je u intervjuu za RT izneo svoj stav o Revoluciji u Rusiji iz 1917. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Brega o odnosu dva naroda

„Savremeni svet je teško zamisliti bez te revolucije, zar ne? O njoj može da se govori dobro ili loše, ali danas ljudi mogu samo da sanjaju da poseduju takvu vlast koju su jednom trenutku imali neki ljudi“, rekao je Bregović.

Prema njegovim rečima, problem savremenog sveta je u tome što se sve veoma brzo razvija, osim političke teorije. Poslednji veliki čovek je bio Karl Marks koji je živeo u 19. veku, smatra Bregović.

„U tome se i krije uzrok problema sa kojima se suočavamo danas. Od Marksovog vremena nisu se pojavile nove koncepcije. Znam da neko osuđuje tu revoluciju, ali ja smatram da je to bio veliki događaj u istoriji čovečanstva“, naglasio je muzičar.

RepublikaFoto: facebook.com/Leninist
Od Marksovog vremena nisu se pojavile nove koncepcije

Bregović je takođe govorio i o odnosu srpskog naroda prema odluci ruskog imperatora Nikolaja II da zbog Srbije uđe u Prvi svetski rat.

„Znate i sami kako se u Srbiji odnose prema Rusiji. Rusi su se uvek zalagali za Srbe. U istoriji je bilo različitih momenata, ali su Srbi uvek računali na ’starijeg brata‘, kao što su na mene računala moja mlađa braća. Nadam se da će tako biti i ubuduće“, naglasio je on.

Kako je dodao muzičar, mali narodi treba da znaju da postoji velika država sa kojom su oni tesno povezani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading