"ISTINA OSLOBAĐA, KONAČNO SE VIŠE NE STIDIM", poručila je glumica Iva nakon svedočenja o Mikinom zlostavljanju!

Autor: Republika.rs

Zabava

18.01.2021

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupila je hrabrost da progovori!

RepublikaFoto: instagram.com/iva ilinčić
Iva Ilinčić

Nakon što je mlada glumica Milena Radulović progovorila o silovanju koje je pretrpela od strane Miroslava Mike Aleksića i pokrenula lavinu javne reakcije, sada je to učinila i njena koleginica Iva Ilinčić. 

Nakon priznanja da je godinama trpela seksualno uznemiravanje od strane Aleksića, oglasila se i putem društvenih mreža: 

Istina oslobađa dragi prijtelji. Konačno smo progovorile.Hvala Mileni sto je neviđeno hrabra i što je povela ovu borbu. Što nas je uverila da pravda ipak postoji. Hvala mom tati legendi što sam ja njegova princeza i koji je učinio sve što je mogao da sve ovo prestane. Hvala devojkama koje su sa nama ostale do kraja. Hvala Vesni Gašić, zapamtite to ime i prezime. Hvala i svim devojkama koje nisu istupile i plaše se, znam kako se osećate; godinama sam bila kao vi. Hvala mojim prijateljima, porodici i mom Fici zmaju. Konačno se ne stidim i nemam čega da se stidim i briga me. Sramota nije moja. Budite hrabre jer stvarno NISTE same. Obećavam- poručila je glumica.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Mika Aleksić

Iva Ilinčić glumica Beogradskog dramskog pozorišta, još jedna koja je policiji prijavila čuvenog nastavnika glume Miroslava Miku Aleksića (68). Prvi put je, kako kaže, seksualno zlostavljana sa 17 godina. Usledio je period pauze do 18. godine, a onda se nastavilo.

- Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravana. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: ”Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata”. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak - priča Iva Ilinčić za Blic.rs

 

O zlostavljanju u školi nije se pričalo, čak ni između drugarica.

 

- Trajale su pripreme za prijemni. Izlazila sam iz Mikine kancelarije... Pogled mi se susreo sa devojkom koja je ulazila u kancelariju. Znale smo obe, i ona šta sam ja prošla i ja šta nju čeka tamo, ali nismo pričale. Ona ni danas nije spremna - kaže Iva Ilinčić i dodaje da je trpela jer joj je grupa bila veoma važna. Kako sama kaže, čak i nakon što je počelo zlostavljanje, neobjašnjivo, imala je poverenje u Aleksića.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading