"Dara iz Jasenovca" stiže na velike ekrane širom Amerike: Premijera srpskog kandidata za Oskar 5. februar 2021.

Autor: Republika

Zabava

23.12.2020

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijera srpskog ostvarenja "Dara iz Jasenovca", Predraga Antonijevića i Nataše Drakulić, koja je ušla u kandidaturu za najprestižniju nagradu Oskar, predviđena je za 5. februar 2021. godine, preneo je Deadline.

RepublikaFoto: twitter.com/RTS Magazin
Scena iz filma "Dara iz Jasenovca"

- "Dara iz Jasenovca" je prvi igrani film koji prikazuje užase brutalnog logora Jasenovac. Imamo odgovornost da ispričamo ovu neverovatnu priču i naša kompanija se oseća privilegovano jer će imati priliku da upozna američku publiku s ovim filmom - izjavio je za Deadline Dejvid Glaser, izvršni direktor čuvenog "101 Studios", koji je otkupio pravo na prikazivanje prvog srpskog filma koji je posle 75 godina prikazao užase u ustaškom logoru Jasenovac.

U tekstu Majka Fleminga Juniora, navodi se da film prati mladu Daru u Hrvatskoj koja se suočava sa hororima Holokaust perioda nakon što je poslata s majkom i porodicom u koncentracioni logor poznat kao Jasenovac.

Naša kompanija se oseća privilegovano jer će imati priliku da upozna američku publiku s ovim filmom

- To je bio jedini funkcionalni logor smrti u Drugom svetskom ratu koji nisu stvorili Nemci, ali njegovi nadležni nisu bili manje surovi. Odobravan od opakih izaslanika ustaške vlade, logor je korišćen da ubija Srbe, Jevreje i Rome, kao i za ponovnu edukaciju malog broja dece koji su smatrani vrednim toga, prenosi Fleming, naglasivši da dok se neopisiva okrutna dešavanja odvijaju oko nje, mlada Dara mora da skupi ogromnu hrabrost da zaštiti brata, koji je beba, od strašne sudbine, da sačuva i sebe i da isplanira nesigurni put do slobode.

- Već dugo godina imam veliko poštovanje prema Gaginom radu i dirnula me je ova, uglavnom, nepoznata priča o Jasenovcu. Verujem da će publika ceniti umetnost koja je korišćena za pravljenje ove zanimljive priče ispričane kroz oči mlade devojčice - rekao je Ron Burkli, član odbora "101 Studios".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading