KOINCIDENCIJA ŽIVOTA: Tihomir Arsić trebalo da glumi ulogu obolelog od RAKA, od iste bolesti UMRO

Autor:

Zabava

07.12.2020

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati srpski glumac Tihomir Arsić preminuo je danas u 64. godini života nakon duge i teške bolesti.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Tihomir Arsić

Njega je publika pre dve godine poslednji put gledala na malim ekranima i to u serijama "Urgentni centar" i "Ubice mog oca", a baš pred snimanje filma o čoveku koji umire od raka otkrio je loše vesti, te da boluje od kancera. 

Na velikom platnu se prvi put pojavio 1975. u filmu Sinovi. Veliku popularnost stekao je 80-ih godina, kada su godišnje izlazila po tri filma u kojima igra jednu od glavnih uloga. U periodu od 1981. godine i filma Dečko koji obećava do 1989. i Boja na Kosovu, Arsić je glumio u 22 filma, jednoj seriji i jednom TV filmu.

Devedesetih godina Arsić se prvi put povukao iz sveta glume. Snimio je nekoliko filmova: Solunci govore, Devojka s lampom, Udri jače manijače, Pokondirena tikva, te seriju Teatar u Srba. Okušao se i kao producent u filmu Uslovna sloboda iz 2006. Ponovo je bio producent, ovog puta u seriji Šesto čulo. Međutim, zbog nesporazuma, serija je ugašena nakon šest epizoda. Kasnije je tumačio načelnika u filmu Ma nije on takav iz 2011, kao i vladiku Nikolaja Velimirovića u Stojte galije carske.

Televizijska publika imala je priliku da ga vidi u ulozi Barona u drugoj sezoni popularne serije Ubice mog oca. Tokom 2018. glumio je u seriji Šifra Despot, te filmove Zaspanka za vojnike i Kralj Petar Prvi u slavu Srbije.

Arsić je takođe i u političkim vodama. Do 2008. godine bio je član Demokratske stranke Srbije, a iste godine pridružio se novoosnovanoj Srpskoj naprednoj stranci. Bio je savetnik za kulturu premijera Aleksandra Vučića, koga veoma ceni. Danas je Tihomir član predsedništva stranke, a od 2018. je državni sekretar u Ministarstvu kulture.

Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, Iza sebe je ostavio tri ćerke i sina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading