U KAPELI JECAJ I MUZIKA! Potresan govor Mišine ćerke: Kada je tata preminuo, nestalo me je pola!

Autor: Irena KARIĆ

Zabava

03.12.2020

05:15

Miša nas je ostavio tako neplanirano, tako nespremno. Znam da će nas gledati i čuvati i da će biti sa neba moj najveći anđeo čuvar, rekla je Mina.

Aleksandar Nalbantjan
Mina Aleksić

Na beogradskom groblju Lešće porodica, prijatelji i kolege ispratili su juče na večni počinak gitaristu rok grupe Riblja čorba Mišu Aleksića, koji je u nedelju 29. novembra u 68. godini preminuo u KBC Bežanijska kosa od posledica koronavirusa.

Aleksandar Nalbantjan
komemoracija Miše Aleksića

Porodica se okupila u kapeli, a najemotivnija scena koja je razarala srca bili su jecaji Mišine supruge Jasmine i ćerke Mine, koje nisu mogle da zaustave suze od žalosti.

Aleksandar Nalbantjan

Kapelom su, osim plača, odzvanjali i rok instrumentali, uz koje su Jasmina i Mina poželele da se zauvek oproste od voljenog supruga i oca, a ispred sanduka bilo je izloženo brojno cveće, od kojih je posebnu pažnju privlačilo ono u obliku bas gitare, koju je za života svirao. To isto cveće kasnije su položili na kovčeg.

 

Mina je jedva smogla snage da se obrati svim prisutnima i održi oproštajni govor. Prišla je sanduku, poljubila krst, a potom otvorila dušu pred svima.

- Ja se nisam pripremala za govor, mislila sam da neću imati snage, ali sad imam. Volela bih da kažem nešto iz ugla deteta. Miša nas je ostavio tako neplanirano, tako nespremno. Ceo život je i mene i mamu obavijao jednim staklenim balončićem, u kom smo živeli prelepo, s mnogo ljubavi prema nama, prema prijateljima. Naučio me je da volim muziku, film, umetnost, da se družim, budem ispravan čovek, prijatelj. Tata kad je preminuo, preminula je i moja polovina. Sećaćemo se da je bio pozitivan, nasmejan, kakav je bio naš Miša. Verujem da je nebu falila jedna bas gitara. Znam da će nas tata gledati i čuvati i da će biti s neba moj najveći anđeo čuvar. Mnogo mi nedostaje i ništa više neće biti isto, ali ćemo se boriti - pričala je s knedlom u grlu Mišina ćerka.

 Uz pesmu Bitlsa "Let it be", ožalošćena supruga Jasmina jecala je na ispraćaju za kremaciju legendarnog basiste Riblje čorbe

Ubrzo nakon toga porodica, prijatelji i kolege oprostili su se od basiste uz pesmu "Let it be" čuvenih Bitlsa dok su im se suze slivale niz lice. Na kremaciju su, između ostalih, došli muzičari Đule Van Gog i Dejan Cukić, kao i menadžer Bane Obradović, da bi kolegu i prijatelja ispratili na večni počinak.

Aleksandar Nalbantjan
komemoracija Miše Aleksića

Podsećamo, Miša je u KBC Bežanijska kosa primljen 13. novembra, međutim, stanje mu se pre nekoliko dana pogoršalo, posle čega je prebačen na respirator, o čemu je javnost obavestila ćerka Mina, uz nade da će se zdravstveno stanje oca brzo popraviti. Nažalost, Miša je izgubio bitku s koronavirusom.

 

e-stock/M. LUČIĆ

Bora Čorba: Nismo bili na kremaciji, znamo da Miša ne bi dozvolio da ugrozimo zdravlje

Mišin blizak prijatelj i saradnik Bora Đorđević poznatiji kao Bora Čorba izdao je zajedničko saopštenje svoje grupe koja je izgubila jednog člana u kojem su objasnili zbog čega nisu prisustvovali ispraćaju za kremaciju Miše Aleksića.

- Dragi prijatelji, teško je naći nekog ko Mišu voli više od nas. I ne možemo da se pomirimo s tim da ga više nema. Znamo da je Miša umro od posledica podmukle i nevidljive bolesti. Umro je nepotrebno. Znamo da nije potcenjivao ovo zlo. Nosio je masku i čuvao se. Kovali smo planove za budućnost za koju smo verovali da je imamo. Zlo zvano koronavirus je i dalje među nama, više nego ikad i zato smatramo obavezom da vam saopštimo da članovi Riblje čorbe neće prisustvovati kremaciji. Verujemo da ni Miša ne bi dozvolio da se ugrozi bilo čije zdravlje, bilo čiji život. Kad ova pošast prođe, zajedno ćemo ožaliti našeg i vašeg Mišu koncertom u njegovu čast. Budite odgovorni i zdravi. Voli vas Riblja čorba - pisalo je u saopštenju.

 

 

 

Komentari (0)

Loading