(FOTO) SVI SU GA OBOŽAVALI U SERIJI "SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA!" Preminuo poznati glumac: Kolege se opraštaju potresnim porukama!

Autor: Blic

Zabava

12.11.2020

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Srpski glumac Mirko Babić preminuo je u 72. godini, a tužne vesti saopštio je njegov kolega, glumac i reditelj Radoš Bajić.

- Osvanuo je težak, tužan i veoma sumoran dan. Srbija je ostala bez još jednog velikog čoveka. Napustio nas je moj brat, veličanstveni glumac i odani prijatelj, prvak drame Narodnog pozorišta "Joakim Vujić" u Kragujevcu, prvak dobrote, plemenitosti i lepote... Naš dragi Mirko... Ne zna se - da li je bio veći i bolji umetnik ili čovek? Rekao bih – bio je i jedno i drugo... Jedinstven, grandiozan i neponovljiv... Nemoj da se ljutiš... i počivaj u miru dragi moj Dragojlo...

 

 

 

Ono po čemu je Mirko Babić bio poznat širokim narodnim masama svakako je uloga domaćoj seriji "Selo gori a baba se češlja", u kojoj je Mirko igrao Dragojla.

Foto: youtube.com/printscreen

Pored te uloge, Mirko Babić je od početku svoje karijere imao zapažene uloge u brojnim televizijskim serijama i filmovima. Neki od filmova i serija u kojima je igrao su i: "Stići pre svitanja", "Vruć vetar" (uloga sudskog izvršitelja), "Dr" iz 1984. godine (uloga dr Milorada Cvijovića, koja je u kasnijim ekranizacijama ove Nušićeve komedije bila poverena i Branislavu Lečiću), "Kraj dinastije Obrenović" (uloga majora Milosava Živanovića), "Moj rođak sa sela" (uloga Marka), "Ravna gora" (uloga Obrada) i mnoge druge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading