KAD USTANEŠ POČINJE USTANAK! U prodaji novi cd Đorđa Sibinovića: Evo o čemu se radi!

Autor:

Zabava

01.10.2020

19:42 >> 15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako roditi sebe a ne rasrditi stvoritelja ili roditelja? Kako svima priznati meru samoprepoznavanja u tvom postojanju i podržati mir brižnoj uznemirenosti u kojoj je zarobljena tvoja sloboda?

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

            Kako postati "ja" i ostati u nepreglednom skupu svekolikog "mi" raspetog od sećanja do odvažnosti razdvajanja? Glagol "ustati" otvara postojanje. Eho prošlosti pronosi glas da se ne može život živeti "sve na minderu duvan pušeći".

Najmanje što se može učiniti, treba ustati! Treba ustati u život i odmeravati poglede, praviti korake, trpeti prekore, činiti napore, treba ustati u svoj život. Voditi bitke bez pobeda i poraza, zadavati i podnositi bol elegično kao isprošena golubica, dozivati nerođene unuke kao prethodnicu, iskati pomirenje. Glagol se tako pretvara u imenicu, u hod života promene, u stvarnost najvažnijeg gesta koji protiv odustanka za sebe činiš, u vrednost pobune protiv malodušnosti koja se u samosažaljivosti najbrže razmnožava, u smisao odricanja najgoreg sebe bez kojeg nema počinka. Zato što kad ustaneš, počinje USTANAK!  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading