Bitef-Prolog ove godine od 12. do 14. septembra: Svečano otvaranje performansom savremenog cirkusa Nula!

Autor:

Zabava

09.09.2020

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raznovrsni program Bitef-prologa pod sloganom “Na ivici budućnosti”, realizovaće se u Bitef teatru i na otvorenoj sceni na Skveru Mire Trailović na kojoj će biti održano svečano otvaranje, kao i debatni program i emitovanje predstava glavnog programa.

RepublikaFoto: Promo
Bitef

Bitef-Prolog će sadržati pozorišne predstave, stručne i naučne tribine i razgovore, kao i susrete sa pozorišnim umetnicima i odvijaće se pod sloganom “Na ivici budućnosti”. 

Festival će svečano biti otvorena performansom savremenog cirkusa Nula, u produkciji Cirkusfere na otvorenoj sceni na Skveru Mire Traiovć u subotu 12. septembra u 19 časova. 

Najveću pažnju, sasvim opravdano, privlače gostovanja predstave “Dolina Jeze” u režiji Štefana Kegija i koprodukciji trupe Rimini protokol i Kamešpilea iz Minhena, kao i pozorišnog eksperimenta vizuelnog umetnika iz Ženeve Simona Sena “Biti Arijela F”, u produkciji čuvenog Teatra Vidi iz Lozane. 

Zahvaljujući uspešnoj saradnji sa medijskim pokroviteljem festivala RTSom, snimak predstave “Dolina jeze” gledaoci širom Srbije moći da pogledaju na RTS 2 od 20h.

U okviru pratećeg programa, održaće se međunarodna tribina o sistemskoj podršci teatru u doba pandemije pod nazivom “Na ivici nove pozorišne sezone”. Tribinu će voditi Jelena Knežević i Aleksandar Brkić, a u razgovoru sa stručnjacima iz oblasti kulturne politike i menadžmenta u kulturi iz zemlje i inostranstva.

Foto: Promo
Bitef

Planirano je i još jedno izdanje Filozofskog teatra, programa vezanog za Bitef festival i teatar u okviru koga će Maja Pelević voditi razgovor sa teoretičarkom i aktivistkinjom Svetlanom Slapšak. Bogat debatni i tribinski program Bitef – Prologa biće zaokružen i predavanjem Erike Fišer Lihte, jedne od vodećih svetskih teatrološkinja i profesorke tatrologije na berlinskom Fraj univerzitetu. Razgovor sa Fišer Lihte na temu zašto ne postoji digitalno već samo živo pozorište, vodiće umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica.

U cilju demokratizacije Bitef će na pomenutoj otvorenoj sceni organizovati tribine, susrete sa autorima i emitovanje predstava glavnog programa na velikom ekranu. Ulaz je slobodan, a u slučaju kiše program će biti odžan u Bitef klubu.

Zbog bezbednosno zdravstvenih mera smanjen je kapacitet sale, ali kako je pozorište živo iskustvo Bitef tim se potrudio da publici obezbedi dodatna izvođenja, pa će tako biti  organizovana 4 izvođenja predstave “Dolina jeze” i  3 izvođenja predstave “Biti Arijel F”. 

Ulaznice za predstave Bitef-Prologa još uvek ima. Mogu se nabaviti pomoću sajta https://festival.bitef.rs , ili rezervisati putem mejla blagajna@bitef.rs ili na broj telefona +381 69 899 24 00. Cena pojedinačne ulaznice za svaku od dve predstave je 2000 dinara, dok su za onlajn rezervacije određeni popusti od 10 do 20 posto.  Ulaz na sve događaje pratećeg programa je besplatan. 

Bitef-Prolog će se realizovati uz strogu primenu higijensko-epidemioloških mera, merenje temperature, obavezno nošenje maski i poštovanje fizičke distance između posetilaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading