SVI SUKOBI U SRPSKOJ KINEMATOGRAFIJI! Stvarali su remek dela, ali se IZA KAMERA NISU PODNOSILI

Autor: informer, Republika

Zabava

28.08.2020

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije retka pojava da tek kada se neki domaći film ili serija emituju, publika sazna da su se "najbolji prijatelji" ili "najstrasniji ljubavnici" sa ekrana mrzeli kada se kamere ugase. Zbog nesuglasica u srpskoj kinematografiji pucala su kumstva i prijateljstva, odbijale se uloge, a neke kolege decenijama nisu govorile.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Glumačke legende

Ove svađe najčešće se pamte.

Dok su Paja i Jare bili čuveni dvojac koji nas je toliko puta nasmejao i dirnuo, glumci Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja nikako nisu mogli da nađu zajednički jezik. Tokom snimanja "Kamiondžija" gotovo da nisu ni govorili, ali nisu dozvolili da se to oseti u njihovom radu.

RepublikaFoto: youtube.com/Nixa Zizu
Čkalja

Publika nije mogla da poveruje u netrepeljivost među kamiondžijama. Njen razlog bio je drugačiji pristup poslu - Čkalja je bio profesionalac, dok je Vuisić bio neškolovani glumac, ali sirovi, pravi talenat.

- Ja Čkalju nikada nisam upoznala. Kada malo bolje pogledate Čkalju i Pavla, videćete da je to nemoguća fuzija. Čkalja je stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi. Pavle uopšte nije bio glumac. Znao je reći: "Ja se samo ponašam" - rekla je kasnije Mirjana Vuisić, Pavlova supruga.

 

 

 

EMIR KUSTURICA I GORAN BREGOVIĆ

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Emir Kusturica

Reditelj Emir Kusturica i muzičar Goran Bregović godinama ne razgovaraju, iako su čak i kumovali jedan drugom, a jabuka razdora bila je saradnja na filmu "Arizona drim".

- Što se mene tiče, Brega je završena priča. Prekinuli smo svaki kontakt kada me je prevario za muziku u filmu "Arizona drim". Platio sam mu da napiše muziku, a on mi je podmetnuo jednu korzikansku, jevrejsku pesmu. Tako je on kod mene zarađivao. Još me je i obrukao kod Igija Popa - objasnio je Kusturica svojevremeno.

RepublikaFoto: youtube.com/AmiG Show
Goran Bregović

Zbog toga što je bez dozvole koristio njegovu muziku u filmu "Arizona dream" Emira Kusturice i predstavio je kao svoju, Goran Bregović isplatio je francuskom muzičaru Enriku Masijasu odštetu od milion evra, kada ga je ovaj tužio. Pesmu je, inače, u filmu izveo Igi Pop, ni sam ne znajući da je reč o plagijatu.

BOŽIDAR BOLE STOŠIĆ I MIODRAG PETROVIĆ ČKALJA

Glumac Božidar Bole Stošić preminuo je pre samo pola godine, a svojevremeno je izjavio da nije zaigrao u "Boljem životu" zbog svađe sa Miodragom Petrovićem Čkaljom.

- U "Boljem životu" me nije bilo jer sam morao da imam direktne scene s Miodragom Petrovićem Čkaljom. On je imao kod sebe spisak od osam glumaca s kojima nije želeo da radi. Na njemu je bilo i moje ime. Nisam želeo da dođem na snimanje a da me on izbaci. Znao sam da me to čeka - rekao je on jednom prilikom.

VELIMIR BATA ŽIVOJINOVIĆ I BORIS DVORNIK

RepublikaFoto: Tanjug
Bata Živojinović

Ikone partizanskog filma počele su da se druže jako mladi. Spojio ih je posao, a proslavili su se ulogama u filmovima "Most", "Bitka na Neretvi" i "Sutjeska". Svi koji su ih znali govorili su da je to prijateljstvo posebno, ali kao i mnoga druga, ono nije uspelo da izdrži svu tragediju i mržnju koju su ratovi 1990-ih doneli.

Prvi put nakon rata Dvornik i Živojinović su se čuli 2004. godine preko telefona. Njihovo veliko javno pomirenje dogodilo se 2006. godine kada je Dvornik iz studija splitskog dopisništva razgovarao sa Živojnovićem, koji je u bolnici u Beogradu čekao na operaciju srca.

DANILO BATA STOJKOVIĆ I PAVLE VUISIĆ

RepublikaFoto: Public
Danilo Bata Stojković

Bata Stojković i Pavle Vuisić su u "Maratoncima" i "Ko to tamo peva" igrali rame uz rame, ali dugo se po Beogradu pričalo da se glumačke legende van ekrana ne podnose. Prepričavale su se njihove netrepeljivosti, a od svih najviše ona kako je Vusilić Batu svom snagom udario daskom po glavi kada su snimali "Maratonce".

No, godinama nakon što je Bata preminuo, njegova udovica Olga otrkila je da su sve te priče bile prenaglašene.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading